Ελλαδίτισσα, μόνιμη κάτοικος Κύπρου, αποποιείται την κυπριακή υπηκοότητα

Με επιστολή της στο Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει πως δεν θέλει πια να είναι Κύπρια υπήκοος.

Article featured image
Article featured image


Την απροθυμία της να εξακολουθήσει να είναι Κύπρια Υπήκοος, εξέφρασε Ελλαδίτισσα, μόνιμη κάτοικος Κύπρου, μέσα από επιστολή απέστειλε στο ΥπΕΣ, καθώς, όπως αναφέρει, δεν επιθυμεί να είναι πολίτης ενός κράτους το οποίο αδυνατεί ή είναι ανίκανο να διαχειριστεί τις υφιστάμενες νομοθεσίας σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων ΑμΕΑ, ειδικά σε χώρους στάθμευσης σε συγκροτήματα και πολυκατοικίες.


76647952_10156615982606935_5933542858962239488_o.jpg


Την χειρόγραφη επιστολή της παραπονούμενης, δημοσίευσε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρης Λαμπριανίδης, ο οποίος σχολίασε λέγοντας: «Ενώ κάποιοι πληρώνουν ακριβά για την Κυπριακή Υπηκοότητα, κάποιοι άλλοι πληρώνουν για να την αποποιηθούν[!] απογοητευμένοι από την ανικανότητα του κράτους να διαχειριστεί απλά προβλήματα όπως την προστασία των χώρων στάθμευσης για ΑμεΑ σε ιδιωτικά συγκροτήματα οικιών/πολυκατοικίες. Αδυναμία που επιτρέπει στους παραβάτες να αποθρασύνονται και να επιτίθενται με ρητορική μίσους σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η προστασία της νομιμότητας. Δυστυχώς το κράτος είναι ανάπηρο για κάποια θέματα και καθυστερεί να διαχειριστεί το θέμα. Περιμένουμε από τους βουλευτές και το Υπουργείο Εσωτερικών να λάβουν μέτρα άμεσα. Επισυνάπτω κομμάτι της επιστολής που συνόδευσε την αίτηση αποποίησης της Κυπριακής Υπηκοότητας της κυρίας η οποία έχει καταγωγή από Ελλάδα και είναι παντρεμένη με Κύπριο και ζει εδώ για πολλά χρόνια. Η αίτηση έγινε πριν λίγες μέρες. Κρίμα».

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή της η παραπονούμενη σημειώνει πως στις 3 Οκτωβρίου δέχτηκε ρητορική μίσους από Ε/κ οι οποίοι την έβριζαν και την λοιδορούσαν γιατί, όπως αναφέρει, τους παρατηρούσε την ώρα που ξεπάρκαραν από χώρο ΑμΕΑ, χωρίς να είναι ΑμΕΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ