«Μου ζήτησαν να μην δίνω συνεντεύξεις για την υπόθεση και αυτοί δεν έκαναν τίποτα»

Μετά το διαδικτυακό ξέσπασμα της Σβετλάνας Ζαΐτσεβα κατά της Αστυνομίας, το Αρχηγείο παίρνει θέση και απαντά.

Article featured image
Article featured image



Αν ανατρέψουμε μερικές εβδομάδες πριν, όλοι θυμόμαστε την ακραία ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε μία γυναίκα, η Σβετλάνα Ζαΐτσεβα, σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα από δύο άλλες γυναίκες.

Από τότε πέρασαν αρκετές εβδομάδες, με την υπόθεση να διερευνάτε από την αστυνομία και της δύο Ελληνοκύπριες να κατηγορούνται για ρατσιστική λεκτική βία απέναντι στην ενάγουσα.

Μεταξύ άλλων, όπως φαίνεται για να κατευνάσουν τα πνεύματα και να διεξαχθεί απρόσκοπτα η έρευνα, η Αστυνομία Κύπρου ζήτησε από τη Σβετλάνα να μην προχωρήσει σε άλλες συνεντεύξεις και δημοσιεύσεις σχετικά με την υπόθεση, κάτι που όπως η ίδια υποστηρίζει έκανε. Ωστόσο, πριν μερικές ημέρες η Σβετλάνα με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ξέσπασε εναντίον της Αστυνομίας, καθώς, όπως υποστήριξε, ενώ αυτή τήρησε την υπόσχεσή της και σταμάτησε να δίνει συνεντεύξεις, η Αστυνομία δεν έκανε «ούτε μία καταραμένη δήλωση», όπως είπε αυτολεξεί.

Στα λεγόμενα της Σβετλάνας απάντησε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, ο οποίος ανέφερε συγκεκριμένα πως «άλλη βαρύτητα έχουν οι δηλώσεις ενός πολίτη που δεν γνωρίζει τις διαδικασίες. Έγινε μια διερεύνηση που άρχισε από το Αρχηγείο και είμαστε κοντά στο τελικό στάδιο της ποινικής δίωξης. Είναι άσκοπο να συζητούμε το θέμα και η υπόθεση αυτή προχώρησε κανονικά».

Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος της υπόθεσης από το ΤΑΕ Λάρνακας συμπληρώθηκε και οδηγήθηκε στην Νομική Υπηρεσία προ 15μερου, η οποία θα αποφανθεί για το αν προκύπτουν ή όχι αδικήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ