Η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα

Τι αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.

Article featured image
Article featured image

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα.

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 09:30 στην τοποθεσία «Τζιηφή», εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 19:00 της ίδιας μέρας.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση 70 εκταρίων με πεύκα, θάμνους και χαμηλή άγρια βλάστηση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 165 άτομα του Τμήματος Δασών με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 1 πυροσβεστικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 1 μικρό πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, 6 προωθητές γαιών και εθελοντές.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, αφού συνέδραμαν 8 συνολικά πτητικά μέσα. Συγκεκριμένα, επιχείρησαν 1 πυροσβεστικό αεροπλάνο του Τμήματος Δασών, 4 ελικόπτερα που εκμισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία, 2 ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου και το συντονιστικό ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Στην περιοχή παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης, για ασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης.

Η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ