Για «κόλαση» έκανε λόγο ο υπεύθυνος του Τμήματος Δασών

«Μιλούμε για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού μέσα στο κρατικό δάσος, για ένα έγκλημα στον Ακάμα, με πολλές εστίες την ίδια στιγμή».

Article featured image
Article featured image

Το δάσος του Ακάμα φλέγεται, μετά από κακόβουλες ενέργειες.


Σε δηλώσεις του στο ΣΙΓΜΑ, ο υπεύθυνος του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, έκανε λόγο για «κόλαση», εκφράζοντας επίσης τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για εμπρησμούς.

akamase.jpg


Παράλληλα, ο κ. Αλεξάνδρου, δήλωσε ότι έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο «Ίκαρος» και ότι στην περιοχή συνδράμουν πέντε εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, το Σχέδιο Ίκαρος αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, αφού συνδράμουν το ένα αεροπλάνο του Τμήματος Δασών και 4 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, καθώς και το συντονιστικό ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.


Μάλιστα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ στην Πάφο, Μάριο Ιγνατίου, οι καπνοί από τις φωτιές ήταν ορατές στην πόλη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την Κυριακή (10/11) είχαν ξεσπάσει 15 πυρκαγιές στην Πάφο, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (11/11) ξέσπασαν άλλες 8.

Πάντως, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη θλίψη του για τις πυρκαγιές που τέθηκαν κακόβουλα σε περιοχές εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα.

Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ