«Το φαράγγι του Άβακα δεν πρόκειται να είναι ποτέ ξανά το ίδιο»

Από χθες η χώρα μας έχει χάσει ένα από τα σημαντικότερα και ομορφότερα κομμάτια πρασίνου, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη επιστολή του Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών.

Article featured image
Article featured image

Παράλληλα, γίνεται αναφορά και σε μια ανάρτηση του πρώην διευθυντή της Πυροσβεστικής Δύναμης, Μάρκου Τράγκολα.

Πιο κάτω αυτούσια η επιστολή:

«Η κατάρρευσης συνεχίζεται, κόσμε ξύπνα»

Μετά το τεράστιο πλήγμα για τον νόμιμο κυνηγό αλλά και τους πολίτες για τερματισμό του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας, ακόμη ένα μεγάλο πλήγμα έρχεται για να συνδράμει στην καταστροφή της πανίδας και χλωρίδας του τόπου μας.

Από χθες η χώρα μας έχει χάσει ένα από τα σημαντικότερα και ομορφότερα κομμάτια πρασίνου. Κομμάτια τα οποία για χρόνια κάποιοι προσπαθούσαν να τα κάνουν οικόπεδα.

ακαμας-πυρκαγια1.jpg

Το φαράγγι του Άβακα δέχθηκε ένα τεράστιο χτύπημα και δεν πρόκειται να είναι ποτέ ξανά το ίδιο. Οι νέες γενιές δεν θα έχουν την ευκαιρία να το θαυμάσουν παρά μόνο από παλιές φωτογραφίες. Ένας από τους πλέον ειδικούς σε θέματα πυρκαγιών, ο πρώην διευθυντής της Πυροσβεστικής δύναμης, Μάρκος Τράγκολας, με χθεσινή του ανάρτηση έδειξε καθαρά και ποιοι κρύβονται πίσω από τις πυρκαγιές αλλά και ποιοι έχουν την ευθύνη για αυτό το κακό. Δεν είναι τυχαίο ότι όπου καίγεται κακόβουλα μια περιοχή ακολουθεί η ‘ανάπτυξη’ και εξυπηρετούνται τα συμφέροντα συγκεκριμένου ατόμου ή ατόμων. Όπως τονίζει και ο κος Τράγκολας, «Σήμερα, 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο... την άλλη φορά πόση έκταση; Πολιτική Προστασία εδώ και τώρα».


Χθεσινό βίντεο με πλάνα από την περιοχή στο Φαράγγι του Άβακα

Φαράγγι του Άβακα... Συμβαίνει τώρα δυστυχώς... Δεν λένε να σταματήσουν οι ανεγκέφαλοι της Κύπρου...

Posted by Neophytos Neophytou on Wednesday, 13 November 2019

Σε μία άλλη εξέλιξη θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στους άνδρες του Ταμείου Θήρας που κατά τη χθεσινή εξόρμηση κατάγγειλαν άτομα τα οποία επιδίδονταν σε παράνομο κυνήγι ενδημικού κατά την διάρκεια της νύχτας. Ευελπιστούμε ότι τώρα με την παύση του Ουλαμού ‘ελπίζουμε προσωρινή’ θα αυξηθεί ο έλεγχος για αυτό το είδος λαθροθηρίας, καθώς οι υπεύθυνοι έστειλαν μήνυμα προς τους λαθροθήρες ότι οι ‘πόρτες’ είναι ανοιχτές.

Πρέπει να αφυπνιστούμε όλοι μας αν θέλουμε να διασώσουμε έστω αυτά που έμειναν. Κάποιοι δεν θα διστάσουν να τα καταστρέψουν όλα στον βωμό του χρήματος και του εύκολου κέρδους. Η ευθύνη είναι στον καθένα από εμάς. Η απραξία είναι ίση με συνενοχή. Εμείς θα είμαστε εδώ στην πρώτη γραμμή, κόντρα στα συμφέροντα και τα κατεστημένα. Εσύ;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ