Εκατοντάδες νεκρά ή ετοιμοθάνατα κοάλα στο καμένο δάσος της Αυστραλίας

Για εθνική τραγωδία κάνουν λόγο τα τοπικά Μέσα.

Article featured image
Article featured image

Μερικά τυχερά κοάλα γλίτωσαν από τη φωτιά με καμένα πόδια και αυτιά και τώρα δέχονται φροντίδα σε καταφύγια, αλλά εκατοντάδες απανθρακώθηκαν όπως εκτιμούν οι ειδικοί στην Αυστραλία.

Οι φόβοι πως εκατοντάδες ευάλωτα κοάλα είναι νεκρά σε μια ιστορική πυρκαγιά στην ανατολική Αυστραλία μεγαλώνουν, ενώ οι ειδήμονες άγριας ζωής κάνουν λόγο για «εθνική τραγωδία» και εκτιμούν πως χάθηκαν σημαντικές αποικίες.

Οι διασώστες και οι εθελοντές που περιπλανιούνται μέσα από τους απανθρακωμένους ευκάλυπτους, καταγράφουν τα σημάδια καταστροφής, βρίσκοντας πολλά νεκρά μαρσιποφόρα. «Είναι μια εθνική τραγωδία», δήλωσε στο ABC News Australia η Cheyne Flanagan που είναι επικεφαλής κλινικής άγριων ζώων. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είχε εκτιμήσει ότι έχουν χαθεί μέχρι και 350 κοάλα, αλλά, τώρα πιστεύει πως ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς πολλά αφυδατώνονται ή πεθαίνουν από την πείνα.Πάνω από 2,5 εκατομμύρια στρέμματα έχουν ήδη καεί στην ανατολική ακτή.

Η πυρκαγιά έφτασε στο Lake Innes, ένα πάρκο άγριας ζωής, όπου 600 κοάλα ζούσαν σε μια αποικία και πέθαναν στα δέντρα ενώ αναζητούσαν καταφύγιο, μετέδωσε το News.com.au.

Στα social media πολλοί δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν εθελοντές να βρίσκουν κοάλα με εγκαύματα ή υπό κατάρρευση, ψάχνοντας λίγο νερό. Τα κοάλα θεωρούνται ευάλωτα είδη λόγω της αποψίλωσης των δασών και της ανθρώπινης επέκτασης και ο αριθμός τους μειώθηκε σε σχεδόν 20.000 στον κύριο βιότοπό τους στη Νέα Νότια Ουαλία, σύμφωνα με το World Wildlife Fund.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ