Στην Κύπρο υπάρχουν ακόμη σπίτια χωρίς εσωτερική τουαλέτα

Ένα καθόλου αμελητέο ποσοστό Ευρωπαίων ζούσαν, το 2018, και μάλλον εξακολουθούν να ζουν σε σπίτια χωρίς εσωτερική τουαλέτα.

Article featured image
Article featured image


Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για το ποσοστό των σπιτιών στην Ευρώπη που δεν διαθέτουν εσωτερική τουαλέτα στο σπίτι τους, με στοιχεία του 2018, κατέδειξε πως ποσοστό 2,1% των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ζούσε σε κατοικία χωρίς τη δική της εσωτερική τουαλέτα με καζανάκι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2010 (3,3%). Σύμφωνα με τη Eurostat, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις στη Ρουμανία ανέφεραν ότι το νοικοκυριό τους δεν είχε εσωτερική τουαλέτα (27,7%).

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και ακολουθούν η Βουλγαρία (15,3%), η Λιθουανία (10,6%), η Λετονία (9,9%) και η Εσθονία (5,3%).

Αντίθετα, το μερίδιο των κατοικιών χωρίς αποχωρητήριο ήταν κάτω από το 1% σε 19 κράτη μέλη της ΕΕ, με τα χαμηλότερα μερίδια στη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, τις Κάτω Χώρες και τη Σουηδία (κοντά στο 0%). Στην Κύπρο το ποσοστό αυτό είναι 0,5%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ