«Ο Τριανταφύλλου τα κατάφερε σε μία χώρα που αρνείται την πρόσβαση των ΑμεΑ σχεδόν παντού»

Μια παράμετρος που σχεδόν κανείς δεν παρατήρησε.

Article featured image
Article featured image

Την ίδια ώρα που ο Στέφανος Τσιτσιπάς κρατούσε περήφανα την ελληνική σημαία στο Λονδίνο, ένας άλλος σπουδαίος Έλληνας αθλητής ανέμιζε επίσης την γαλανόλευκη στο Άμστερνταμ.

Ο Πάνος Τριανταφύλλου, αθλητής ξιφασκίας, νίκησε στον τελικό τον Ρώσο Istvan Tarjanyi με 15-9. Σε όμιλο και αγώνες κατάταξης είχε 9 νίκες σε 10 αγώνες. Στη φάση των ομίλων κατέκτησε πέντε νίκες και είχε μία ήττα, αλλά στους αγώνες κατάταξης νίκησε με 15-12 τον Valle, με 15-8 τον Ipbe, ενώ στον τελικό νίκησε με 15-9 τον Tarjanyi, κατακτώντας εν τέλει το χρυσό.


75576438_420726251956585_1803002183956824064_n.jpg




Μια νίκη που εν πολλοίς επισκιάστηκε από αυτή του Στέφανου Τσιτσιπά για λόγους που όλοι μπορούμε να υποθέσουμε.

Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος, ωστόσο, σε ένα κείμενό του, στα social media, φρόντισε να μας θυμίσει κάτι το οποίο όλοι τείνουμε να ξεχνούμε.

«Περί Υπερηφάνειας

Μπορεί να μην νιώθεις περήφανος για την επιτυχία του Πάνου Τριανταφύλλου να κατακτήσει το χρυσό, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας σε αμαξίδιο. Τέτοια υπερηφάνεια δεν είναι lifestyle.

Δεν πουλάει. Σε καταλαβαίνω.

Θα έπρεπε να είσαι υπερήφανος, όμως, που ο Τριανταφύλλου τα κατάφερε σε μία χώρα που αρνείται την πρόσβαση των ΑμεΑ στο δημόσιο χώρο, στην παιδεία, την εργασία, την υγεία, την κοινωνική προστασία, τον αθλητισμό και έτσι, ιδίοις εξόδοις, ο Τριανταφύλλου εξαγόρασε τον μισαναπηρισμό σου και τις κούφιες και υποκριτικές σου «υπερηφάνιες».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ