Τι συμβαίνει με το δήμο Στροβόλου;

Ένας πολίτης πήρε το αυτοκίνητό του και για μία ώρα φωτογράφιζε στοίβες με σκουπίδια σε διάφορα σημεία του δήμου. Έπειτα πήρε να το καταγγείλει και του απάντησαν αναλόγως.

Τι συμβαίνει με το δήμο Στροβόλου;

Ένας πολίτης πήρε το αυτοκίνητό του και για μία ώρα φωτογράφιζε στοίβες με σκουπίδια σε διάφορα σημεία του δήμου. Έπειτα πήρε να το καταγγείλει και του απάντησαν αναλόγως.

Article featured image
Article featured image


Είναι κοινώς παραδεκτό, πως σε πολλές περιοχές της Λευκωσίας συναντάμε στοίβες με σκουπίδια, ογκώδη κυρίως, τα οποία (πολύ επιεικώς) ασυνείδητοι πολίτες πετάνε, όταν δεν τους κοιτάει κανείς, μετατρέποντας την πρωτεύουσα σε ένα μεγάλο σκουπιδότοπο.

Αυτό είναι το ένα σκέλος της ιστορίας, το άλλο είναι η ευθύνη της εκάστοτε δημοτικής αρχής, να φροντίζει για την καθαριότητα και την υγιεινή του δήμου της, υποχρέωση η οποία περιλαμβάνεται στα καθήκοντά της και για την οποία πληρώνεται αδρά, τόσο από τους δημότες όσο και από το κράτος.

Ένας πολίτης, ο οποίος προφανώς εδώ και καιρό έχει παρατηρήσει το έντονο αυτό φαινόμενο, αποφάσισε να κάνει κάτι δραστικό, αναλαμβάνοντας δράση.

Πήρε το αυτοκίνητό του και οδήγησε σε διάφορα σημεία του δήμου, βγάζοντας φωτογραφία, όπου έβλεπε στοίβες με σκουπίδια. Αποτέλεσμα ήταν να φύγει με προίκα 16 φωτογραφίες, από 16 διαφορετικά σημεία και μία συνομιλία με τους υπεύθυνους του δήμου, που τον άφησε μετέωρο.Διαβάστε πιο κάτω πώς περιέγραψε την εμπειρία του:

Δήμος Στροβόλου 26/11/2019: Σλόγκαν στην ιστοσελίδα τους και απόσπασμα από την αποστολή τους.

«Κάνουμε τον Στρόβολο, πρότυπο πόλης για να ζεις και να εργάζεσαι» και «Δημιουργούμε συνθήκες ανάπτυξης για την κοινωνία τη δημόσια υγιεινή και τον πολιτισμό».

Είπα να αφιερώσω μία ώρα σήμερα (11:15 - 12:15) για να περιπλανηθώ στον Στρόβολο, με το αυτοκίνητο, και να δω πόσες φωτογραφίες με σκουπιδότοπους θα βγάλω. Έπειτα, είχα σκοπό να το αναφέρω στο δημαρχείο όπως και έπραξα για πάρω την πιο κάτω απάντηση: «Δεν υπάρχει υπηρεσία καθαρισμού αυτή την χρονική περίοδο, Θα υπάρξει όταν το αποφασίσει ο δήμαρχος. Είδατε ποιος τα πετάει»;

Έπειτα πήρα τηλέφωνο το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Καθαριότητας του Δημαρχείου, που είναι οι αρμόδιοι για την Γενική καθαριότητα της πόλης & Λήψη προληπτικών μέτρων για διαφύλαξη της δημοσίας υγείας και μου είπαν ότι η κοπέλα από τα παράπονα έκανε λάθος και υπάρχει συνεργείο που τα μαζεύει.

Τον ρώτησα τι γίνεται με τις στοίβες των σκουπιδιών που υπάρχουν εδώ και τρεις μήνες σε διάφορα σημεία του Δήμου, αφού δεν είδα κανένα συνεργείο έως σήμερα να τα μαζεύει και που με τις πρώτες καταιγίδες θα καταλήξουν στις σχάρες των δρόμων και θα προκαλέσουν πλημμύρες, δεν έλαβα καμία σοβαρή απάντηση, πέραν μερικών φτηνών δικαιολογιών.

Ακολουθούν οι οδοί των φωτογραφιών και η ώρα λήψης τους (η σειρά εμφάνισης είναι τυχαία)


Διγενή Ακρίτα 11,16.jpg

Διγενή Ακρίτα, 11:16 πμΑρείου Πάγου 11,18.jpg

Αρείου Πάγου, 11:18 πμΑριστογειτώνος 11,20.jpg

Αριστογειτώνος, 11:20 πμ

Τερψιθίας 11,23.jpg

Λευκάδος 11,38.jpg

Τερψιθίας, 11:23 πμ

Τερψιχόρης 11,25.jpg

Τερψιχόρης, 11:25 πμ

Νηιρίδων 11,30.jpg

Νηιρίδων, 11:30 πμ

Γεώργιου Σεφέρη 11,33.jpg

Γεώργιου Σεφέρη, 11:33 πμ
Παν. Τουμάζου 11,40.jpg

Παν. Τουμάζου, 11:40 πμ

Πειραιώς 11,42.jpg

Πειραιώς, 11:42 πμ

Μακεδονιτίσσης 11,49.jpg

Μακεδονιτίσσης, 11:49 πμ


Γραμμικό πάρκο 11,53.jpg

Γραμμικό πάρκο, 11:53 πμ


Νικοκρέοντος 12,00.jpg

Νικοκρέοντος, 12:00 πμ


Καντάρας 12,06.jpg

Καντάρας, 12:06 πμ


Μεσαορίας 12,14.jpg

Μεσαορίας, 12:14 πμ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ