Αυτοψία σε άγριο ελάφι αποκάλυψε 7 κιλά πλαστικό, σκουπίδια και εσώρουχα στο στομάχι του

Το ελάφι που βρέθηκε νεκρό στην Ταϊλάνδη, μετά που είχε καταπιεί 7 κιλά απορριμμάτων, μεταξύ των οποίων και πολλές πλαστικές σακούλες, είναι η υπενθύμιση για τη μόλυνση από πλαστικό.

Article featured image
Article featured image
Ο μέσος Ταϊλανδός χρησιμοποιεί μέχρι 3.000 πλαστικές σακούλες μιας χρήσης κάθε χρόνο, εξ ου και η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές πλαστικών στον κόσμο.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα ελάφι ηλικίας 10 ετών βρέθηκε νεκρό σε εθνικό πάρκο στην επαρχία Ναν, περίπου 630 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της Μπανγκόκ. Μια αυτοψία ανακάλυψε «πλαστικές σακούλες στο στομάχι, σε ποσότητα που αποτέλεσε μια από τις αιτίες του θανάτου του», δήλωσε ο Kriangsak Thanompun, διευθυντής της προστατευόμενης περιοχής στο εθνικό πάρκο Khun Sathan.

deer1.jpg


Ανάμεσα στα ευρήματα στο στομάχι του ζώου ήταν σακούλες απορριμμάτων, πετσέτες, εσώρουχα και συσκευασίες τροφίμων, σύμφωνα με φωτογραφίες του Εθνικού Πάρκου.

deer3.jpg

deer5.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Επιστήμονες ανακάλυψαν τον τέταρτο μεταδοτικό καρκίνο που έχει καταγραφεί στη φύση

Article featured image

Παρέμεινε για έναν μήνα μέσα σε ένα ακυβέρνητο σκάφος στον Ειρηνικό

Article featured image

Η επιστήμη αποκαλύπτει τη «συνταγή» για μια πραγματικά ευτυχισμένη μέρα