Ένα εξαιρετικά καλαίσθητο σπίτι 230 τ.μ., φτιαγμένο από έντεκα κοντέινερ

Αν και παρατηρώντας το από έξω δεν πάει με τίποτα ο νους σου, εντούτοις το σπίτι του Will Breaux στο Χιούστον αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ιδιαίτερα του κόσμου, κυρίως σε σχέση με την αισθητική της εσωτερικής του διακόσμησης.

Article featured image
Article featured image

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν σκέφτονται το σπίτι των ονείρων μας, φανταζόμαστε συνήθως όχι το μεγάλο, υπερπολυτελές σπίτι με όλες τις χλιδές αλλά κάτι πιο ιδιαίτερο, πιο εναλλακτικό, σε ένα ωραίο location.

Όπως καλή ώρα ο κύριος με το σπίτι στις φωτογραφίες, ο οποίος τόλμησε να «σπάσει» αυτές τις νόρμες της αρχιτεκτονικής και ζει μέσα σε σπίτια-κοντέινερ.

1572403_container-3.jpg

1572404_container-4.jpeg

1572405_container-5.jpeg


Ο λόγος για τον σχεδιαστή Will Breaux, ο οποίος έχτισε ένα ξεχωριστό σπίτι περίπου 230 τ.μ. με έντεκα μεγάλα κοντέινερ. Το νέο του σπίτι βρίσκεται στην οδό McGowen του Χιούστον και, μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, πρόκειται για την πιο ακριβή κατασκευή αυτού του είδους. Εκτός αυτού, τα κοντέινερ αυτά είναι «στοιβαγμένα» το ένα πάνω στο άλλο σχηματίζοντας έτσι ένα τριώροφο κτίριο, που στην κορυφή του έχει και ταράτσα.

container-11.jpg

container-16_Lifo.jpg

container-10.jpg


«Αρχικά, ξεκίνησα να κοιτάζω πρότζεκτ που μου άρεσαν από άλλες εταιρίες, όμως τελικά μετά από μερικούς μήνες κι αφού είχα ήδη προσλάβει μια ομάδα για να αναλάβει την κατασκευή του σπιτιού μου, αποφάσισα να σταματήσω τη συνεργασία μας, γιατί δεν ήταν πρόθυμοι να μου δώσουν αυτό που ζητούσα. Έτσι, το 2011, ξεκίνησε το ταξίδι για τον σχεδιασμό του δικού μου σπιτιού» αναφέρει ο Breaux στο blog του.

container-2.jpg

Container-House_10_.jpg




Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ