Ο Σωκράτης Χάσικος παίρνει θέση για τις αποκαλύψεις με τον Μαλαισιανό που τον εμπλέκουν

Να αφαιρεθεί άμεσα η υπηκοότητα από τον Μαλαισιανό, αλλά…

Article featured image
Article featured image


Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις της εφημερίδας «Πολίτης» σχετικά με την εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην υπόθεση πολιτογράφησης του Μαλαισιανού καταζητούμενου επιχειρηματία Jho Taek Low, ένα ντόμινο αντιδράσεων προκλήθηκε από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους, με τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο, που τότε ήταν εν ενεργεία, να παίρνει θέση για όσα λέγονται και τον εμπλέκουν.


Ο τέως Υπουργός, σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει τη δική του πλευρά των γεγονότων, ζητώντας μάλιστα την άμεση αφαίρεση της υπηκοότητας του Jho Taek Low.

Διαβάστε πιο κάτω τι έγραψε:

  1. Εάν πράγματι ο αρχιεπίσκοπος ζητά την έκδοση διαβατηρίου σε κάποιον και μέσα σε δυο μέρες εκδίδεται, τότε πρόκειται για τερατώδες σκάνδαλο. Αλλά πρόκειται για τερατώδες ψέμα.
  2. Ο ενδιαφερόμενος υπέβαλε μέσω ελεγκτικού οίκου αίτηση δυόμιση μήνες ενωρίτερα και εξασφάλισε διαβατήριο σε χρόνο που και άλλοι κατ’ εξαίρεση αιτητές ήταν δυνατό να εξασφαλίσουν τότε.
  3. Στο διάστημα των δυόμιση μηνών η υπηρεσία ολοκλήρωσε τις έρευνες της με τους στρατηγικούς εταίρους της, την Ιντερπόλ, την Κυπριακή Αστυνομία και το ενδιαφερόμενο τραπεζικό ίδρυμα.
  4. Η Ιντερπόλ διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πληροφορίες εναντίον του αιτητή, η Κυπριακή Αστυνομία επιβεβαίωσε το λευκό ποινικό μητρώο του και η Τράπεζα Κύπρου πιστοποίησε την καθαρότητα των χρημάτων της επένδυσης.
  5. Άλλη έρευνα ή έκθεση για τον αιτητή, δεν υπήρχε ενώπιον του υπουργού.
  6. Άποψη μου, μετά τα όσα επακολούθησαν είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αφαιρέσει από το εν λόγω πρόσωπο την κυπριακή υπηκοότητα, όπως συνέβη με δική μου απόφαση σε προηγούμενη περιπτωση

AYTH EINAI H ΠΑΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΚΑΙ ΝΑΙ... ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ


xasikos.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ