«Θα ανησυχούσα εάν ο γιός μου ήταν εγκληματίας, όχι επειδή είναι Drag Queen»

Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής δηλώνει περήφανος για τον Drag Queen γιό του και αποδεικνύει πως υπάρχει ακόμη ελπίδα.

Article featured image
Article featured image


Σε ένα κόσμο γεμάτο Ντόναλτ Τραμπ, Ταγίπ Έρτογαν, Ζαΐχ Μπολσονάρου και Μπόρις Τζόνσον, εσύ να είσαι ένας Αλμπέρτο Φερνάντεζ.

Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντεζ, παίζει κιθάρα, φωνάζει το σκύλο του Ντίλαν (εκ του Μπομπ Ντίλαν), γράφει ποίηση, αγαπά το ποδόσφαιρο, λατρεύει τον Γουόλτ Ουίτμαν, συμμετέχει στα gay prides και νιώθει περήφανος για το παιδί του:



Ο 60χρονος Φερνάντεζ που θριάμβευσε στις προεδρικές εκλογές του Οκτώβρη, δε μοιάζει με τον προκάτοχό του και σίγουρα όχι με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του - γνωστό για τις ακραία ρατσιστικές απόψεις του. Είναι προοδευτικός και δηλώνει με κάθε αφορμή την περηφάνιά του για τον γιο του Εστανισλάο, γνωστό drag περφόρμερ και cosplayer με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο DYHZY.

Ο 24χρονος Εστανισλάο δουλεύει σε ασφαλιστική και σπουδάζει σχέδιο. Είναι ένας σημαντικός influencer του Instagram, γνωστός για τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των drag εμφανίσεών του.



Έχει εμφανιστεί ντυμένος από Τζόκερ και Spice Girl έως Πίκατσου. Η συγκεκριμένη εμφάνισή του δε, προκάλεσε το ρατσιστικό παραλήρημα του υιού Μπολσονάρο, Εντουάρντο, ο οποίος ανάρτησε μία μάτσο φωτογραφία του με όπλο δίπλα στον, ντυμένο Πίκατσου, Εστανισλάο, γράφοντας «Δεν πρόκειται για meme».

H δράση του Εστανισλάο υπέρ της αποδοχής της διαφορετικότητας δεν εμπνέει μόνο χιλιάδες ανθρώπους, αλλά και τον ίδιο τον μπαμπά του. Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του, ο νέος πρόεδρος περιέγραψε το γιο του ως «έναν από τους πιο δημιουργικούς ανθρώπους» στη ζωή του.



«Ο γιος μου είναι ένας ακτιβιστής για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας. Θα ανησυχούσα αν ήταν εγκληματίας. Όμως, είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος», τόνισε.

Ο Αργεντίνος πολιτικός που προσφάτως «εκθρόνισε» τον δεξιό Μάκρι κερδίζοντας 45% των ψήφων πρόσθεσε πως «στο δικό του κόσμο, το οποίο δε γνωρίζω καλά, φαίνεται να απολαμβάνει σεβασμό και αναγνώριση. Πώς θα μπορούσα να μην είμαι περήφανος...».



Η Αργεντινή είναι μία από τις πιο προχωρημένες χώρες του κόσμου όσον αφορά τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ήταν η πρώτη στη Λατινική Αμερική που νομιμοποίησε, το 2010, το γάμο μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου.


Με πληροφορίες από Bloomberg, FT, 10daily.com.au, sbs.com.au

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ