Νέοι ύψωσαν τη σημαία της ειρήνης στο κέντρο της Λευκωσίας

Της τελευταίας μοιρασμένης πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Article featured image
Article featured image


40 περίπου νέοι από Ισπανία, Γαλλία, Ουγγαρία και Κύπρο ύψωσαν την σημαία της Ειρήνης στο κέντρο της Λευκωσίας, της τελευταίας μοιρασμένης πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Με αυτό τον τρόπο πέρασαν το μήνυμα της αλληλεγγύης, της κατανόησης και της ειρηνικής συμβίωσης των λαών μακριά από στερεότυπα, προκαταλήψεις, πολέμους και διαμάχες.

Οι νέοι συμμετέχουν στη διεθνή ανταλλαγή νέων με τίτλο «PEACE AGENTS» (Πρεσβευτές της Ειρήνης) που φιλοξενεί αυτές τις μέρες η οργάνωση νεολαίας «Youth Dynamics» κάτω από την αιγίδα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+.


74803112_10162682342790088_1171893307161182208_n.jpg


Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής που πραγματοποιείται μεταξύ 01-09 Νοεμβρίου 2019, υλοποιούνται διάφορα εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις με στόχο την ενδυνάμωση και την προώθηση της Ειρήνης και του Διαπολιτιστικού Διαλόγου καθώς επίσης την ενθάρρυνση της συνεργασίας, στα πλαίσια μιας καθημερινότητας χωρίς διαχωρισμούς, στερεότυπα και προκαταλήψεις.


IMG_1092.JPG


Μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά εργαλεία οι νέοι αναπτύσσουν ποικίλες γνώσεις και δεξιότητες ενώ παράλληλα ενθαρρύνετε το πνεύμα δημιουργικότητας τους ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται καταστάσεις κρίσεων και να αναλαμβάνουν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες. Επιμέρους στόχοι του προγράμματος αποτελούν η ανάπτυξη της ανεκτικότητας, η αποδοχή της διαφορετικότητας η προαγωγή της πολυπολιτισμικής πολυμορφίας, η ενίσχυση της διαπολιτισμικής συνεργασίας και η εδραίωση της Ειρήνης.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιελάβανε επίσης επίσκεψη στο Σπίτι της Ευρώπης, στην Πράσινη Γραμμή και στο Σπίτι της Συνεργασίας, που αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα δικοινοτικής συνεργασίας, όπου οι πολίτες ενώνουν δυνάμεις για την προώθηση της ειρήνης και του διαπολιτισμικού διαλόγου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ