Τι συμβαίνει με το Youtube;

Μετά την τοποθέτηση (άπειρων) διαφημίσεων μεταξύ των βίντεο, ο ανασχεδιασμός της αρχικής σελίδας μειώνει και τα προτεινόμενα.

Article featured image
Article featured image

Σε σχεδιαστική αλλαγή του layout της αρχικής σελίδας προχώρησε πρόσφατα το Youtube, μεγαλώνοντας επί της ουσίας τα thumbnails και μειώνοντας τις προτάσιες των βίντεο από την πλατφόρμα.

Μάλιστα, η εταιρία είχε προβεί στη δοκιμή αυτής της αλλαγής από τον περασμένο Αύγουστο και τότε αρκετοί ήταν οι χρήστες που είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους, θεωρώντας το νέο layout ως «αποδιοργανωμένο».

Εκτός αυτού, όπως επεσήμανε εκπρόσωπος της πλατφόρμας στο Verge, παρόλο που οι προτάσεις για βίντεο προς τους χρήστες θα είναι λιγότερες, την ίδια στιγμή οι πληροφορίες που θα υπάρχουν για το εκάστοτε βίντεο θα είναι περισσότερες.

Βέβαια, θετικά φαίνεται ότι είναι τα νέα για τους δημιουργούς περιεχομένου, καθώς θα μπορούν να χρησιμοποιούν μεγαλύτερους τίτλους στα βίντεό τους. Στόχος, πάντως, της εταιρίας είναι να δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους να έχουν περισσότερες πληροφορίες για ένα βίντεο και να μη χρειάζεται να σύρουν τον κέρσορά τους ή να κάνουν κλικ στο βίντεο για να μάθουν περισσότερα.

Μέσα από αυτόν τον επανασχεδιασμό της πλατφόρμας, λιγότερα θα είναι επίσης και τα βίντεο που θα εμφανίζονται στην αρχική σελίδα και ανήκουν σε γνωστές κατηγορίες, όπως οι «Ειδήσεις» και η «Μουσική».

Παράλληλα, η εταιρία έχει ήδη λάβει υπ'όψιν της τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τόσο των δημιουργών περιεχομένου όσο και των θεατών. Τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια εξ' αυτών αφορούσαν το μέγεθος των thumbnails σε μεγαλύτερες οθόνες και συσκευές.

Τέλος, πέρα από την παραπάνω σχεδιαστική αλλαγή, ένα ακόμη feature της πλατφόρμας είναι η δυνατότητα που δίνει στους χρήστες να σταματήσουν να βλέπουν κανάλια που δεν τους αφορούν, πράγμα που είναι ήδη διαθέσιμο στη mobile εκδοχή, ενώ αναμένεται και η κυκλοφορία του για τα desktops.

Με πληροφορίες από The Verge/Lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ