Η Κύπρια Δρ. Νατάσα Χρίστου διακρίθηκε ως «Γυναίκα Πρότυπο της Χρονιάς»

Μονάδική υποψήφια από την Κύπρο, ανάμεσα σε άλλες 6 χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Article featured image
Article featured image

Η Δρ. Νατάσα Χρίστου διακρίθηκε ως «Γυναίκα Πρότυπο της Χρονιάς» στο Εθνικό Επίπεδο του διεθνούς διαγωνισμού Global Startup Awards.

Με την νίκη αυτή προωθείται στο επόμενο επίπεδο -Regional Level- όπου διαγωνίζεται με χώρες της Νότιας Ευρώπης (Κύπρος, Ελλάδα, Μάλτα, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία).

Αξιοσημείωτο είναι, ότι η Δρ. Νατάσα Χρίστου είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Κύπρου για την κατηγορία αυτή. Το 2019, η Δρ. Νατάσα Χρίστου διακρίθηκε ως Γυναίκα της Χρονιάς στην Καινοτομία, από τα βραβεία των Γυναικών της Χρονιάς που διοργάνωσε το Madame Figaro Κύπρου.

Η ψηφοφορία για το Regional Level των Global Startup Awards ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου 2019. Μπορείτε να ψηφίσετε στο https://bit.ly/2POH2fH για να την διάκριση της Δρ. Νατάσας Χρίστου ως «Γυναίκα Πρότυπο της Χρονιάς» μέχρι 21 Ιανουαρίου 2020.

Η Δρ. Νατάσα Χρίστου γεννήθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Westminster και πήρε το διδακτορικό της το 2018 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σήμερα, ως πιστοποιημένος αρχιτέκτονας κατέχει ένα διεπιστημονικό γραφείο σχεδιασμού στην Κύπρο, με σκοπό την επίλυση μεγάλων προβλημάτων μέσω του σχεδιασμού, της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας. Τα έργα της έχουν λάβει εθνική και διεθνή αναγνώριση.

Από το 2012, διδάσκει στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Κύπρου και στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, όπως επίσης ως Start-up Mentor, μέσω αξιόλογων οργανισμών ενισχύει Κυπριακές start-ups του οικοσυστήματος. Επιπλέον, το 2018 ήταν η Εθνική Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην 6η τριμερή σύνοδο κορυφής του Mashav: Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ | Beersheba. Παράλληλα, από το 2018 είναι Μentor Startup για Κέντρο Καινοτομίας Επιτάχυνσης Επιχειρήσεων και Γνώσης (PEAK) και για την IDEACY. Ως δημιουργικός άνθρωπος με επιχειρηματική ψυχή, η Δρ. Νατάσα Χρίστου δημιούργησε τέσσερις Startups υπό την «ομπρέλα» του Transform Lab, οι οποίες είναι τα Digital Design Tools (2012), Tellalis.com (2013), Fab Lab CY Ltd (2017) και συνίδρισε το SupperSupper CY (2019). Επίσης, βραβεύθηκε ως «Γυναίκα της Χρονιάς» στην κατηγορία Καινοτομία των Βραβείων Γυναικών της Χρονιάς που διοργάνωσε το Madame Figaro Κύπρου το 2019 και υπήρξε βασική ομιλήτρια στο TEDx Λάρνακα της Κύπρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ