Το βράδυ που η μητέρα της Σαρλίζ Θερόν σκότωσε τον πατέρα της

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για το βράδυ που η μητέρα της πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της.

Article featured image
Article featured image

Σε κατάσταση μέθης ο πατέρας της πυροβόλησε ενάντια στη σύζυγο και στην κόρη του και η μητέρα της, Γκέρντα, τον σκότωσε.

Το συμβάν έγινε τον Ιούνιο του 1991 όταν η Θερόν ήταν 15 ετών. «Ο πατέρας μου ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν θα έπρεπε να μπορεί να περπατήσει, όταν μπήκε στο σπίτι με ένα όπλο», είπε η Θερόν. «Η μητέρα μου και εγώ ήμασταν στο δωμάτιό μου πίσω από την πόρτα την οποία προσπαθούσε να παραβιάσει». Και συνέχισε: «Και οι δύο μας ήμασταν πίσω από την πόρτα για να τον εμποδίσουμε. Έκανε ένα βήμα πίσω και πυροβόλησε τρεις φορές. Καμία από τις σφαίρες δεν μας χτύπησε, είναι ένα θαύμα».

Για να σώσει την κόρη της και τον εαυτό της η Γκέρντα πυροβόλησε τον σύζυγό της. «Σε αυτοάμυνα έδωσε τέλος στις απειλές», είπε η Θερόν εξηγώντας γιατί δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στη μητέρα της. Το γεγονός άφησε το αποτύπωμά του στην ηθοποιό. «Η οικογενειακή βία, αυτή η βία μέσα στην οικογένειά σου, είναι κάτι που συζητάω με πολλούς ανθρώπους» ανέφερε προσθέτοντας ότι δεν ντρέπεται να μιλήσει γι’ αυτά τα θέματα. «Πιστεύω πως όσο περισσότερο μιλάμε για αυτά τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε πως δεν είμαστε μόνοι», υπογράμμισε. «Νομίζω πως για μένα είναι πάντα η ιστορία του να μεγαλώνεις με εξαρτημένους και τι κάνει αυτό (σ.σ. η εξάρτηση) στον άνθρωπο».

Η Θερόν περιέγραψε τον πατέρα της ως έναν «πολύ άρρωστο άνθρωπο», προσθέτοντας πως ήταν αλκοολικός σε όλη τη διάρκεια της ζωής της. «Ήξερα μόνο μία του πλευρά, και αυτή ήταν η αλκοολική του πλευρά», δήλωσε. «Ήταν μία απελπιστική κατάσταση. Η οικογένειά μας είχε εγκλωβιστεί σε αυτήν. Και η καθημερινή αβεβαιότητα του να ζεις με έναν εξαρτημένο είναι κάτι που ενσωματώνεις για όλη σου τη ζωή, είναι κάτι παραπάνω από ένα μεμονωμένο περιστατικό που έγινε ένα βράδυ».

«Η οικογένειά μας ήταν απίστευτα νοσηρή. Και όλα αυτά, νομίζω πως μας τρόμαζαν με κάποιον τρόπο», ανέφερε η ηθοποιός. «Φυσικά, εύχομαι ό,τι είχε γίνει εκείνο το βράδυ να μη συνέβαινε ποτέ. Είναι θλιβερό αυτό που προκύπτει όταν δεν μπαίνεις στην καρδιά αυτών των προβλημάτων», πρόσθεσε η ηθοποιός. Η Σαρλίζ Θέρον είχε μιλήσει και στο παρελθόν για τις συνθήκες θανάτου του πατέρα της και την εμπλοκή της μητέρας της. «Είμαι τυχερή που είχα μία υπέροχη μητέρα που με έκανε γενναία και μου έλεγε πάντα να είμαι γενναία», είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2018 η Σαρλίζ Θέρον για τη μητέρα της. «Δεν ξέρω ποια θα ήμουν χωρίς αυτό», είχε προσθέσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ