Εφτά μέρες πριν τα Χριστούγεννα κι εγώ να μη νιώθω τίποτα

Εφτά! Εφτά μέρες πριν τα Χριστούγεννα κι εγώ να μη νιώθω τίποτα. Εφτά μέρες πριν κι εγώ να προσπαθώ να νιώσω κάτι. Και ναι, έχουμε στολίσει δέντρο εδώ και ένα μήνα, κι έχουμε οργανώσει όλα τα δώρα για συγγενείς και φίλους, κι έχω πάει σε πάρα πολλά χριστουγεννιάτικα events τάχα για το Christmas spirit και οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα έχουν γίνει ήδη ανταλλαγή, μα έλα που δεν…

Article featured image
Article featured image

Γράφει η Εβίτα Τουτουντζιάν


Ίσως να μεγαλώνω και να αντιλαμβάνομαι διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα! Ίσως να είναι κι αυτό το πείσμα μου, αχ αυτό το πείσμα μου, γι’ αυτό ποτέ δεν κατάλαβα τις φράσεις τύπου «είναι Χριστούγεννα, χαμογέλα, είναι Χριστούγεννα, δώσε αγάπη, είναι Χριστούγεννα πάρε κάτι, είναι Χριστούγεννα μην τους μαλώνεις».

Είναι Χριστούγεννα, ναι! Πάμε παρακάτω... Και ποιος μου λέει εμένα ότι μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα, άντε το πολύ δύο, δεν θα είμαστε όλοι ίδιοι όπως πριν δύο μήνες; Γι’ αυτό, λοιπόν, εγώ αποφάσισα:

-Πως δεν πρέπει να περιμένουμε τα Χριστούγεννα για να είμαστε ευγενικοί με τους άλλους, αυτό κάνει καλό στην υγεία και τη δική μας και των άλλων, ολόχρονα.

-Πως η σιωπή μερικές φορές είναι η καλύτερη απάντηση όταν ακούς μια βλακεία, κι ας μην είναι Χριστούγεννα.

-Πως μια μονάχα μέρα μπορεί να είναι πιο σπουδαία από τη μέρα των Χριστουγέννων κι από πολλά χρόνια μαζί.

-Πως μπορείς να ονειρεύεσαι, να εύχεσαι και να έχεις στόχους καθημερινά, όχι μόνο τα Χριστούγεννα. Αυτό είναι καθαρά ανάγκη, ακόμα και συζητήσεις μπορείς να κάνεις με τα αστέρια και να πεις όσα δεν έχεις τολμήσει στο φεγγάρι κι ας μην φαίνεται καθημερινά φωτεινό και ολοστρόγγυλο.

-Πως μπορείς να νιώθεις παιδί καθημερινά και το είναι σου να είναι ελεύθερο, όχι μόνο στις γιορτές των Χριστουγέννων. Και τέλος…

-Πως το να δίνεις αγάπη δεν είναι μόνο για τα Χριστούγεννα! Να δίνεις καθημερινά. Αν αγαπάς κάποιον, άστον να μείνει! Κι όχι όπως λένε κάτι χαζά ρητά «αν αγαπάς κάποιον άστον να φύγει!». Δηλαδή, εσύ που το θεωρείς σωστό, αγαπάς μια φορά τον χρόνο; Να υποθέσω, τα Χριστούγεννα!

Εγώ λέω και το επιβάλλω πως αν αγαπάς κάποιον βρες τρόπο να μείνει, δώσε λόγο να μείνει, δείξ’ το, πες το, αλλά αν αγαπάς κάποιον, αλήθεια τώρα, άστον να μείνει!

Σας εύχομαι λοιπόν να ερωτευτείτε, να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε, αλλά το κυριότερο… ζήστε ρε!

Χαρείτε τη ζωή που σας δόθηκε απλόχερα και μην περιμένετε τα Χριστούγεννα για να το κάνετε!

Ζήστε σαν να είναι κάθε μέρα Χριστούγεννα!



Πηγή φωτογραφίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ