Θυμάστε το πρόσφατο περιστατικό που έγινε εντός της Βουλής;

Στις 11:00 μαζευόμαστε (όλοι) έξω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Article featured image
Article featured image


Πριν μερικές ημέρες ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από την πρώτη συνεδρία εντός του Κοινοβουλίου, για τη λειτουργία της παράλληλης βουλής, έδειχνε τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρη Λαμπριανίδη, να αντιδρά στην απουσία πρόσβασης ατόμων με κινητικές δυσκολίες στα έδρανα της βουλής και τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, να του απαντά ούτε λίγο ούτε πολύ πως αυτά συμβαίνουν γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να χτιστεί η νέα βουλή.

Και μπορεί το θέμα της προσβασιμότητας εντός της βουλής, να λύθηκε, έπειτα από τον ντόρο που δημιουργήθηκε, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει, εξ ου και σήμερα, Δευτέρα 2/12, στις 11:00, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες (03/12), η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Βουλής, αφού όπως υποστηρίζουν, η κοινοβουλευτική επιτροπή εσωτερικών δεν προστάτεψε το δικαίωμα τους να εκφράζουν την άποψή τους και να προφυλάσσουν τα δικαιώματά μας.

Αποτέλεσμα, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΟΠΑΚ, ήταν να υποβαθμιστούν οι προδιαγραφές προσβασιμότητας σε κτίρια. «Δεν κουραζόμαστε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας για μία καλύτερη κοινωνία. Όσοι φίλοι θέλουν και μπορούν να στηρίξουν την εκδήλωση μας είναι ευπρόσδεκτοι».

«Η Οργάνωση Παραπληγικών με ευκαιρία τη διεθνή ημέρα ατόμων με αναπηρίες στις 3/12 θα διαμαρτυρηθεί τη Δευτέρα 2/12 για την αδιαφορία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών να προστατέψει το δικαίωμα μας να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση πολιτικών που μας αφορούν. Αποτέλεσμα ήταν η υποβάθμιση προνοιών προσβασιμότητας στα κτίρια στον σχετικό κανονισμό. Σχετική επιστολή προς την Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών είναι αναπάντητη από πέρσι. Δεν μπορείτε να μας φιμώσετε και έχετε υποχρέωση να προστατέψετε και να εξυπηρετήσετε το δικαίωμα μας για συμμετοχή και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας. Δεν κουραζόμαστε να διεκδικούμε, δεν σιωπούμε και αγωνιζόμαστε για καλύτερη ποιότητα ζωής. Όσοι φίλοι θέλετε να στηρίξετε τον αγώνα μας είστε ευπρόσδεκτοι».


Δείτε ΕΔΩ την εκδήλωση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ