Βρήκαμε 8 εφαρμογές που (μάλλον) θα κάνουν κομμάτια το κινητό σου

Από την μπαταρία, τη μνήμη μέχρι και τα νεύρα σου!

Βρήκαμε 8 εφαρμογές που (μάλλον) θα κάνουν κομμάτια το κινητό σου

Από την μπαταρία, τη μνήμη μέχρι και τα νεύρα σου!

Article featured image
Article featured image


Smartphone δίχως application, είναι σαν Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα. Καλώς ή κακώς, λοιπόν, τα «έξυπνα» κινητά μας για να είναι χρηστικά και πολυλειτουργικά πρέπει να περιλαμβάνουν και ένα σωστό εφαρμογές, που (υποτίθεται) μας διευκολύνουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας.

Κάτι που όντως κάνουν, αφού για παράδειγμα αν δεν είχαμε το GPS, πολλοί από εμάς θα ψάχναμε για μέρες τον προορισμό μας. Παρόλα αυτά πολλές από αυτές τις εφαρμογές, εκτός από χρήσιμες, είναι και επικίνδυνες, αφού επιβαρύνουν τη συσκευή μας και την καταστρέφουν αργά και μεθοδικά, χωρίς να το καταλάβουμε.

Το Brightside.me βρήκε 8 περιπτώσεις «επικίνδυνων» εφαρμογών τις οποίες πρέπει να αφαιρέσουμε ή να μην κατεβάσουμε ποτέ στο κινητό μας.


Δωρεάν παιχνίδια

Τα δωρεάν παιχνίδια δεν σου κοστίζουν τίποτα, αλλά πρέπει κάπως κι αυτά να βγάλουν κέρδος. Πώς; Με μπόλικες διαφημίσεις (που αποθηκεύονται στο cache και σου τρώνε χώρο) ή κλέβοντας που πουλώντας προσωπικές σου πληροφορίες (για σκοπούς διαφήμισης). Οπότε, ή να 'σαι βέβαιος για τον κατασκευαστή και την αξιοπιστία του παιχνιδιού που αγοράζεις, ή... διάβασε τα ψιλά γράμματα!

1.jpg

Εφαρμογές για γρήγορη φόρτιση

Σου υπόσχονται γρήγορη φόρτιση, μα η αλήθεια είναι πως ΚΑΜΙΑ εφαρμογή δεν μπορεί να φορτίσει γρηγορότερα το κινητό σου (αν μπορούσε, θα την αγόραζαν οι εταιρίες κατασκευής, δεν νομίζεις;). Αυτές οι εφαρμογές απλώς σου κάνουν τρικ ενώ γεμίζουν το κινητό σου με διαφημίσεις που μοιραία του κάνουν τη ζωή δύσκολη.

2.jpg


Εφαρμογές για σπάσιμο κωδικών wifi

Κάποιες από αυτές τις εφαρμογές έχουν κατηγορηθεί για κλοπή προσωπικών δεδομένων: ακόμη και αριθμών τραπεζικής κάρτας! Άσ' τες να πάνε, κάπου θα βρεις wifi...

3.jpg
Αναμεταδότες μουσικής από άγνωστους κατασκευαστές

Όταν ο κατασκευαστής είναι άγνωστος, μια σειρά από προβλήματα δεν μπορούν να αποκλειστούν. Απ' τα μικρά (καταστρέφουν τη μπαταρία, αποθηκεύουν μουσική στο cache και σου τρώνε χώρο, γεμίζουν το κινητό διαφημίσεις), ως τα μεγάλα (συχνά είναι φορτωμένες ιούς και κωδικούς hacking που κλέβουν τα προσωπικά σου δεδομένα). Καλύτερα πήγαινε στα σίγουρα για ν' ακούς μουσικούλα.

4.jpgGPS

Κλασικά καταστρέφουν μπαταρία και φορτώνουν διαφημίσεις, αλλά κυρίως, εντοπίζουν την τοποθεσία στην οποία βρίσκεσαι και ο κατασκευαστής μπορεί να τη βρει. Καλύτερα λοιπόν να εμπιστεύεσαι κατασκευαστές GPS που είναι αρκετά μεγάλοι για να μην ενδιαφέρονται πού βρίσκεσαι.

5.jpg


Εφαρμογές με προβλήματα προσωπικών δεδομένων

Βέβαια, τα τελευταία χρόνια ΟΛΕΣ οι εφαρμογές το κάνουν (Facebook, Instagram κτλ). Αλλά τουλάχιστον προσπάθησε να έχεις μόνο τις πολύ αναγκαίες για σένα.

6.jpg

Ενσωματωμένα browsers

Καθυστερούν το κινητό σου, συχνά ανοίγουν αυτόματα όποτε πατάς κάποιο λινκ, και (παραδόξως!) δεν έχουν εγγύηση προστασίας προσωπικών δεδομένων και προστασίας από ιούς. Γιατί;

7.jpgΆχρηστες εφαρμογές

Σου τρώνε μπαταρία, μικραίνουν το προσδόκιμο ζωής της, και γενικά σου καθυστερούν τσάμπα το κινητό. Αφού δεν τις θες, σβήσ' τες!

8.jpg


Με πληροφορίες από provocateur.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ