Το ισραηλινό κανάλι i24NEWS κάλυψε το κυπριακό Game of Thrones

Κύπριοι και Ισραηλινοί κομάντος πρωταγωνιστές στο αφιέρωμα του καναλιού.

Article featured image
Article featured image

Τη μεγάλη άσκηση που διεξήχθη στην Κύπρο αρχές του Δεκέμβρη μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ, κάλυψε εκτενώς το ισραηλινό κανάλι i24NEWS.

Μετά και τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έδειχναν τους Ισραηλινούς κομάντο που λάμβαναν μέρος στην άσκηση «Game of Thrones», κυκλοφόρησε την Κυριακή (22/12) βίντεο που απεικονίζει τους Κύπριους καταδρομείς να λαμβάνουν μέρος στην άσκηση και να μιλούν στην κάμερα του καναλιού για τη συνεργασία με τους Ισραηλινούς κομάντο.

Αυτή ήταν η τέταρτη άσκηση του ισραηλινού στρατού στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια, μετά από αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Η άσκηση επικεντρώθηκε στην καταπολέμηση «ενός νέου και άγνωστου εδάφους που εξομοιώνει τη μάχη στη βόρεια αρένα», σύμφωνα με ανακοίνωση των IDF και με παράδειγμα τον Λίβανο και τη Συρία.

Στα θέματα της άσκησης περιλήφθηκαν γρήγορες νυχτερινές επιδρομές με έμφαση τον πόλεμο σε ορεινό, πυκνό και πολύπλοκο έδαφος, επιθέσεις στην υποδομή του εχθρού, στενή αεροπορική υποστήριξη, παροχή εξοπλισμού αεροπορικώς, αργό ανεφοδιασμό ελικοπτέρων, διάσωση πιλότων και εκκένωση θυμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ