Κατσαρίδα του είδους Archimandrita υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, καταστάσεις και ιδιότητες είναι εντελώς συμπτωματική.

Article featured image
Article featured image


Το έχουμε πει ξανά και μάλλον δεν θα κουραστούμε να το λέμε, πως ο ανθρώπινος νους είναι το πιο περίεργο, ανάποδο και ακατανόητο πράγμα στον κόσμο. Διαφορετικά πώς αλλιώς να εξηγήσεις τη λογική ενός Ρώσου, ιδιοκτήτη κατσαρίδας, ο οποίος όταν το αηδιαστικό κατοικίδιό του παρουσίασε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της, την έτρεξε στον κτηνίατρο για να τη σώσει.

Με αποκορύφωμα την αντίδραση του κτηνιάτρου, ο οποίος όχι μόνο παρέλαβε τον ασθενή, αλλά προχώρησε και σε επέμβαση για να το σώσει.

Όπως μεταδίδει το Russia Today, Η «ασθενής» είχε παρουσιάσει μια επιπλοκή στην εγκυμοσύνη της, με αποτέλεσμα το «κουκούλι» μέσα στο οποίο αναπτύσσονται οι απόγονοί της να μην μπορεί να εισέλθει στο σώμα της, όπως είναι το φυσιολογικό. Το γεγονός ότι παρέμενε εκτός του σώματός της, εξέθετε την κατσαρίδα σε μεγάλο κίνδυνο μόλυνσης. Έτσι οι κτηνίατροι αποφάσισαν να υποβάλλουν την κατσαρίδα σε αναισθησία και να αφαιρέσουν από το εξωτερικό «κουκούλι» την κάψα με τα γονιμοποιημένα αβγά, για να μπορέσει στη συνέχεια το σώμα της κατσαρίδας να το απορροφήσει.

Η επείγουσα επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι γιατροί, περήφανοι για το έργο τους πόσταραν φωτογραφίες από την επέμβαση και την μικρούλα ασθενή τους στη σελίδα της κλινικής στο Vkontakte.

Η τεράστια κατσαρίδα ανήκει στην οικογένεια των Βλαβεριδών, που προέρχεται από τη ζούγκλα της Νότιας Αμερικής, με το είδος της να ονομάζεται Archimandrita, και φτάνει μέχρι και τα οκτώ εκατοστά όταν ενηλικιωθεί.

Το έντομο έχει πλέον επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του, και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως. «Ευχόμαστε τα καλύτερα σε αυτήν την... καλλονή», έγραψε το προσωπικό της κλινικής στην ανάρτησή του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ