Τα «ανθρώπινα» χέρια της Anaka, ενός μικρού γορίλα

Τα δάχτυλα της Anaka έγιναν viral και όχι άδικα, αφού θυμίζουν έντονα χέρι ανθρώπου.

Article featured image
Article featured image

Στις φωτογραφίες που ανήρτησε ο ζωολογικός κήπος της Ατλάντα, για να γιορτάσει τα γενέθλια της Anaka, του θηλυκού γορίλα Anaka, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τονίσουν πόσο πολύ τα χέρια της μοιάζουν με τα ανθρώπινα.

O μικρός θηλυκός γορίλας έχει ένα μοναδικό σημάδι στο χέρι που μοιάζει με ροζ μπάλωμα και το κάνει να μοιάζει με χέρι ανθρώπου. Όλα τα πρωτεύοντα έχουν μοναδικά δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία μερικές φορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς αναγνώρισης, αλλά σε αυτή την περίπτωση η όψη των άκρων είναι αρκετή για να κάνει την Anaka να ξεχωρίζει. Σε αντίθεση με τα περισσότερα ζώα τα πρωτεύοντα έχουν νύχια στην άκρη των δακτύλων και αυτό από μόνο του κάνει τα άκρα τους να μοιάζουν πιο ανθρώπινα.

atlanta anaka 2.jpg


Μερικοί άνθρωποι θεώρησαν ότι ο γορίλας έχει λεύκη, μια μακροχρόνια πάθηση του δέρματος, η οποία χαρακτηρίζεται από στίγματα που έχουν χάσει τη χρωστική τους. Όμως, από το ζωολογικό κήπο εξήγησαν πως η Anaka γεννήθηκε με αυτό το σημάδι και πως το υπόλοιπο δέρμα της δεν εμφανίζει τίποτα παρόμοιο. Οι φωτογραφίες αν και τραβήχτηκαν πριν από λίγους μήνες, κέρδισαν τώρα μεγάλο ενδιαφέρον στο διαδίκτυο και είναι για πολλούς μια υπενθύμιση για τις ομοιότητες του είδους με τον άνθρωπο, αλλά και τη σύνδεσή του μέσω της θεωρίας της εξέλιξης.

Anaka turns a big 6 today! You can always pick her out of Taz’s family group because of the unique pink pigmentation on her fingers. #OnlyZooATL

Posted by Zoo Atlanta on Friday, 30 August 2019


Η μικρή Anaka, πάντως, που είναι μόλις έξι ετών είναι υγιέστατη και οι άνθρωποι που τη φροντίζουν στο ζωολογικό κήπο λένε πως έχει ξεχωριστή προσωπικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ