Η αφίσα με τον μακιγιαρισμένο Ιησού έκανε άνω κάτω το «ελληνικό» διαδίκτυο

Μπαρ στο Ναύπλιο διοργάνωσε «πάρτι βλασφημίας» την παραμονή Χριστουγέννων και πλέον οι αντιδρώντες απειλούν να «κάψουν» το μαγαζί.

Article featured image
Article featured image

Αντιδράσεις προκάλεσε, στο Ναύπλιο, ένα πάρτι που διοργάνωσε μπαρ της περιοχής, την παραμονή των Χριστουγέννων.

Για την προώθηση της εορταστικής εκδήλωσης, οι διοργανωτές του πάρτι χρησιμοποίησαν μια αφίσα που παρουσιάζει τον Ιησού μακιγιαρισμένο, να φορά σκουλαρίκια. «Γιορτάζουμε τα 2019α γενέθλια του ανθρώπου που έφερε στον κόσμο το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης προς όλους με μια κλασική εορταστική εξευτελιστική παρτάρα όπως κάθε χρόνο», έγραφαν μεταξύ άλλων οι υπεύθυνοι στο μήνυμα που συνόδευε την αφίσα, καταλήγοντας περιπαικτικά «Αμαρτωλοί όλου του κόσμου ελάτε».

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Αργολικές Ειδήσεις», η αλλοιωμένη εικόνα του Ιησού προκάλεσε την αντίδραση του εφημέριου του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου στο Ναύπλιο. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, ο ιερές κατέληξε σε φραστική αντιπαράθεση με τους διοργανωτές του πάρτι, που διεξήχθη κανονικά.


1582986_apeiloun-skotosoun-parti-vlasfimias-nafplio-eikona-vameno-iisou.jpg


Το θέμα, ωστόσο, δεν έμεινε μόνο στη λεκτική αντιπαράθεση, αφού σύμφωνα με τους διοργανωτές όσοι αντέδρασαν, τώρα απειλούν να τους κάψουν.

Οι ιδιοκτήτες του μπαρ κατήγγειλαν πως δέχονται απειλές κατά της ζωής τους, δηλώνοντας πως κάποιοι τους απείλησαν πως θα τους κάψουν.


Έπεσε η σελίδα

Οι ιδιοκτήτες του μπαρ «Σκατζόχοιρος» αποκαλύπτουν τώρα πως δέχονται απειλές για τη ζωή τους και την επιχείρησή τους: «Οι καλοί χριστιανοί που θίχτηκαν για το κραγιόν στον Ιησού, τηλεφωνούν και απειλούν ότι θα μας σκοτώσουν και θα μας κάψουν. Το λιντσάρισμα άλλωστε από χριστιανούς και νοικοκυραίους είναι πολύ της μόδας σε αυτή τη χώρα». Νωρίτερα, είχαν αναγκαστεί να αποσύρουν την διαφήμιση του event και, τις τελευταίες ώρες, η σελίδα της επιχείρησης στο Facebook φαίνεται να έχει απενεργοποιηθεί.

1582992_apeiloun-skotosoun-afisa-makigiarismeno-iisou-parti-1.png.jpg


Πριν κατέβει η σελίδα του μπαρ-καφέ, οι ιδιοκτήτες είχαν επανέλθει γράφοντας: «Για όσους θέλουν πραγματικά να ακούσουν την δική μας πλευρά, δεν θέλαμε ποτέ να πετύχουμε τίποτε από όλα αυτά. Το event κατέβηκε, δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα έφτανε κάποιος στο σημείο να έρθει σπίτια μας για να μας κάνει κακό. Η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν προϊόν δικό μας μιας και μπορεί να την βρει ο καθένας με ένα απλό search στο google και βρέθηκε ακριβώς όπως την ανεβάσαμε. Όσοι μας ξέρουν, γνωρίζουν ότι ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε είναι αφενός η queer πλευρα του μαγαζιού και αφετέρου η χριστιανική αποδοχή όλων μας. Καλή χρονιά».


1582993_apeiloun-skotosoun-afisa-makigiarismeno-iisou-parti.jpg.png.jpg



Πηγή: lifo.gr/ Argolikeseidhseis.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ