Αυτό είναι το χρώμα του 2020

Σύμφωνα με το Panonte, αυτό το χρώμα θα χαρακτηρίσει και θα επηρεάσει τις τάσεις για το νέο έτος.

Αυτό είναι το χρώμα του 2020

Σύμφωνα με το Panonte, αυτό το χρώμα θα χαρακτηρίσει και θα επηρεάσει τις τάσεις για το νέο έτος.

Article featured image
Article featured image

Το κλασσικό μπλε θα είναι το χρώμα του 2020, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Χρώματος Pantone.

Το Ινστιτούτο Pantone ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το «Classic Blue» θα είναι το χρώμα της χρονιάς για το 2020, περιγράφοντάς το ως ελαφρώς πιο σκούρο από την πρωταρχική απόχρωση του μπλε. «Κομψό μέσα από την απλότητά του και ταυτόχρονα πιο διαχρονικό».

Το κλασικό μπλε, φαίνεται ιδιαίτερα κατάλληλο για αυτή την εποχή καθώς εκτός από κομψή και διαχρονική, η απόχρωση είναι άνευ φύλου και εποχιακού περιορισμού, καθιστώντας την προσβάσιμη και επιθυμητή, για ανθρώπους σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.


morocco-3735564_960_720.jpg


Οι «καθησυχαστικές» ιδιότητες του χρώματος Pantone 19-4052 Classic Blue ενισχύουν την επιθυμία μας για ένα αξιόπιστο και σταθερό υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα οικοδομήσουμε το πέρασμα σε μια νέα εποχή, εκτιμούν οι ιθύνοντες του Pantone Εδώ και μια δεκαετία, υπάρχει το ίδιο αίσθημα ανησυχίας στον κόσμο, γι’ 'αυτό, με βάση όσα έχουμε δει να συμβαίνουν στον πλανήτη, επιλέξαμε το μπλε, εξήγησε στο TIME, η Λόρι Πρέσμαν, αντιπρόεδρος του Pantone. «Είναι καθησυχαστικό γεμάτο ηρεμία και σιγουριά. Χτίζει τη σύνδεση».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Pantone, δήλωσε ότι το Classic Blue είναι το σύμβολο της εμπιστοσύνης, της πίστης και της αξιοπιστίας.


Marrakech_Majorelle_Garden_2011.jpg


Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος κάθε έτους εδώ και 20 χρόνια, το Pantone επιλέγει ένα χρώμα για να χαρακτηρίσει το προσεχές ημερολογιακό έτος.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί την ανάλυση τάσεων που θα επηρεάσουν την ευρεία αγορά προϊόντων, τις τάσεις της μόδας, την διακόσμηση για το σπίτι ακόμα και τη γραφιστική.

Σημειώνεται ότι το χρώμα για το 2019 ήταν το Living Coral, το ήπιο πορτοκαλί χρώμα, το οποίο συμβόλιζε την αισιοδοξία.

Πηγή: TIME/LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ