Βίντεο με τις (πρώτες) εικόνες του χιονισμένου Τροόδους

Σήμερα το πρωί.

Article featured image
Article featured image


Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έφεραν και τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος, με την κάμερα του kitasweather.com να καταγράφει τις εικόνες από το χιονισμένο τοπίο.

Άλλωστε, σύμφωνα με την πρόγνωση, η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας αλλάζει και γίνεται πιο ευνοϊκή ώστε να επηρεαστεί η περιοχή μας από τρεις διαδοχικές διαταραχές, με πιο αξιόλογες αυτές στα μέσα και προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο Αζορικός αντικυκλώνας ενισχύεται τις επόμενες ημέρες και κινείται πιο ανατολικά προς την δυτική Ευρώπη και βορειοδυτική Αφρική. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα διαταραχές από την βορειοδυτική Ευρώπη να κατηφορίζουν προς την περιοχή μας.

Το πρώτο χαμηλό που θα μας επηρεάσει και το οποίο είναι αβαθές έχει ήδη δημιουργηθεί στην ανατολική Μεσόγειο. Μέχρι στιγμής, αυτό το χαμηλό δίνει βροχές στον θαλάσσιο χώρο της ανατολικής Μεσογείου και προοεδυτικά, από απόψε, θα αρχίσουν να παρατηρούνται μεμονωμένες βροχές κυρίως στα παράλια ενώ αύριο Δευτέρα αναμένεται γενίκευση των φαινομένων με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα.

Η συγκεκριμένη διαταραχή θα συνεχίσει να μας επηρεάζει μέχρι και την Τρίτη, με τα φαινόμενα να γίνονται όμως και πάλι μεμονωμένα. Από αυτή την διαταραχή, αναμένεται να επηρεαστεί το μεγαλύτερο μέρος ή όλο του νησιού, ωστόσο δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο για την περίοδο που διανύουμε και στην καλύτερη περίπτωση να καλύψει γύρω στο 2-4% της βροχόπτωσης του μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ