Χριστιανοταλιμπάν «κράζουν» χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με καλικάντζαρους

Η χριστιανική αγάπη πήγε περίπατο όταν αντί για φάτνη με αγγελάκια, ο δήμος τοποθέτησε δέντρο και καλικάντζαρους.

Article featured image
Article featured image



«Αν οι ISIS σκοτώνουν για τον Αλλάχ, εμείς θα κάνουμε χειρότερα για τον Χριστό», αυτή η δήλωση οργισμένου χριστιανού δημότη από το Αίγιο, ο οποίος φώναζε οργισμένος, on camera, πως ο εορταστικός διάκοσμος του δήμου της πόλης είναι διαβολικός, αλλόθρησκος και γίνεται για να προωθήσει τις πολιτικές του Δημάρχου να γεμίσει την περιοχή με λαθραίους μετανάστες, είναι το απαύγασμα της αγάπης και της αλληλεγγύης που πρεσβεύει ο χριστιανισμός.

Την οργή ομάδας Ελλήνων Χριστιανών που κατοικούν στο Αίγιο προκάλεσε ο εορταστικός στολισμός που αποφάσισε να κάνει ο Δήμος της πόλης, ο οποίος περιελάμβανε ένα δέντρο και γύρω-γύρω καλικάντζαρους, δίνοντας εικόνα σε ένα μύθο που διατηρείται μέχρι και τις μέρες μας.


aigio-fatni-kalikantzaroi-6.jpg


aigio-fatni-kalikantzaroi-1.jpg


Το διαφορετικό installation, εκνεύρισε τους χριστιανοταλιμπάν της περιοχής, οι οποίοι κρέμασαν πανό πάνω στο δέντρο, που έγραφε «Θέλουμε Χριστούγεννα, ελληνικά και χριστιανικά. Να πάρει πίσω ο Δήμος το έκτρωμα με τους δαιμονικούς καλικάντζαρους». Κάνοντας και δηλώσεις απείρου κάλλους στη κάμερα του τοπικού καναλιού λέγοντας μεταξύ άλλων: «Έχουμε Χριστούγεννα. Περιμέναμε να δούμε μια φάτνη με αγγέλους, τον Ιωσήφ κτλ. Και μας έβαλε διαβόλους και καλικάντζαρους» ή «Θέλουμε φάτνη με Χριστό και καμπανίτσες». Κάποιοι το έκαναν πιο απλό: «Αν είναι άθεος (σσ: ο δήμαρχος), να το δηλώσει. Να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε», είπαν. Με κορυφαία δήλωση το «Όταν βλέπεις τον τζιχαντιστή και σφάζει για τον Αλλάχ, εμείς θα κάνουμε χειρότερα για τον Χριστό, να το 'χουν υπόψη τους».





Για να είμαστε ειλικρινείς, βλέποντας το βίντεο ενοχληθήκαμε κι εμείς από τους διαβολικούς καλικάντζαρους, και όχι αυτούς γύρω από το δέντρο. «Τιτσίν, τιτσίν λουκάνικο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ