Αποκαλυπτικό: Δείτε τι απάντησε η Παναγία στον Αμβρόσιο

Τελικά παραιτείται ή όχι από το μητροπολιτικό θώκο;

 


Article featured image
Article featured image

Στην Παναγία είχε εναποθέσει το αν θα παραιτηθεί ή όχι από τη θέση του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, όπως είπε ο ίδιος, έπειτα από την καταδίκη του ένεκα του υβριστικού και ρατσιστικού λόγου εναντίον των ομοφυλοφίλων που είχε εκφράσει.

Όπως ο ίδιος δήλωσε προ ημερών στο ποίμνιό του, περίμενε από την Παναγία να του στείλει ένα μήνυμα, ένα γράμμα, έστω ένα σημάδι μόνο, για το αν πρέπει να παραιτηθεί ή όχι.

Τελικά η απάντηση της Παναγίας ήρθε νωρίτερα απ’ όσο την περίμενε. Την απάντησή της ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο, όπου και αποκάλυψε πως η Παναγία του είπε να μην παραιτηθεί.

Σύμφωνα με το tempo24.news, ο Μητροπολίτης επισήμανε ότι σε αυτόν το δρόμο –της μη παραίτησης - τον οδήγησε η Παναγία της οποίας τη γνώμη ζήτηση ουκ ολίγες φορές στις προσευχές τους.

Έχοντας λοιπόν έτοιμη την επιστολή της παραίτησής του προς την Ιερά Σύνοδο, αποφάσισε να μην παραιτηθεί, δηλώνοντας αγανακτισμένος για την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει την μισθοδοσία των ιερέων από το δημόσιο, για την καταδίκη ούτε λόγος.

Όπως είπε ο Ιεράρχης της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων «οι κληρικοί έχουν χύσει αίμα για την Ελλάδα και αυτό το αίμα δεν πληρώνεται με τίποτα. Ο διωγμός αυτός με πονάει πάρα πολύ και αυτός είναι ο λόγος που κάμφθηκα από την παρουσία των ιερέων και δεν θα τους αφήσω. Θα μείνω να αγωνιστώ».

Πάντως, καλό θα ήταν ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος να δημοσιεύσει και το διάλογο μεταξύ των, μήπως και δεν κατάλαβε κάτι καλά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ