Τι μας κρύβουν για τον ιό Η1Ν1 (γρίπη Α);

Είναι όντως η ιατρική απάτη του αιώνα;

Article featured image
Article featured image

«Είναι αλήθεια πως ο ιός H1N1 είναι τεχνητό δημιούργημα και πως μια φαρμακοβιομηχανία, έστειλε με πλοία 72 κιλά από αυτόν τον ιό, σε διάφορες γωνιές του κόσμου, προκειμένου να ξεσπάσει η πανδημία;»

Μόλις διαβάσετε την πιο viral θεωρία συνωμοσίας των τελευταίων ημερών, η οποία επανήλθε στο προσκήνιο έπειτα από αρκετά χρόνια, ένεκα της έξαρσης του ιού της γρίπης Α το τελευταίο διάστημα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πολλά είναι μάλιστα τα άρθρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, κυρίως σε ελλαδικές ιστοσελίδες, τα οποία επικαλούνται ιατρικές πηγές του εξωτερικού για να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά τους και να στηρίξουν τους ισχυρισμούς ότι ο ιός είναι ένα κατασκεύασμα πολιτικό για να εξοντώσουν τις μάζες.

Τα Ελληνικά Hoaxes πήραν αυτή τη θεωρία συνομωσίας, την έψαξαν, την ανέλυσαν και κατέληξαν στην αλήθεια.

Τι ισχύει τελικά;

Στις αρχές του 2009, ξεσπά στο Μεξικό πανδημία γρίπης H1N1, που εξαπλώθηκε σε όλο το πλανήτη και διάρκεσε μέχρι τα τέλη του 2010, σκοτώνοντας επισήμως περίπου 18.000 ασθενείς, αν και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι αυτός ο αριθμός μπορεί να ξεπέρασε ακόμη και τις 579.000.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η εποχική γρίπη σκοτώνει κάθε χρόνο 290.000-650.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο ΠΟΥ συνιστά ετήσιο αντιγριπικό εμβολιασμό.

Είναι τελικά ο H1N1 μία παγκόσμια συνωμοσία του κεφαλαίου;

Το άρθρα που κυκλοφορούν και αναπαράγονται, βασίζουν τους ισχυρισμούς τους περί «τεχνητού δημιουργήματος» του H1N1, στα λεγόμενα της «δημοσιογράφου» Jane Bürgermeister, η οποία υποστήριξε ότι στόχος των κυβερνήσεων, οργανισμών και φαρμακευτικών εταιριών είναι η μαζική γενοκτονία του πληθυσμού, με την απελευθέρωση ενός θανατηφόρου ιού.

Στην αναζήτηση περισσότερων πληροφοριών για την κα Bürgermeister, τα Ελληνικά Hoaxes διαπίστωσαν πως διατηρεί το blog birdflu666.wordpress.com, το οποίο βρίθει από θεωρίες συνωμοσίας. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2018, δημοσίευσε ανάρτηση όπου «προφήτευσε» ότι στις 5 Οκτωβρίου, δηλαδή μια εβδομάδα αργότερα, θα δολοφονούταν από δυνάμεις που πρόσκεινται στον Τζόρτζ Σόρος και τον… Αλέξη Τσίπρα! (ναι, σωστά διαβάσατε).

Που «κολλάει» ο Έλληνας πρωθυπουργός; Φαίνεται πως η κα Bürgermeister (η οποία φυσικά δεν δολοφονήθηκε), ζει στην Λάρισα και έχει βαλθεί να τρελάνει τις ελληνικές αρχές με μηνύσεις κατά του Τζορτζ Σόρος και του Αλέξη Τσίπρα, επειδή θέλουν να την… δολοφονήσουν!

Επειδή προφανώς κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά την κα Bürgermeister, έχει φτάσει στο σημείο να στείλει επιστολή προς το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και προς το ΓενικόςΕπιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, καταγγέλλοντας ουσιαστικά όλους τους ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς της Λάρισας, επειδή συνωμοτούν εναντίον της για να αποκρύψουν τις δολοφονικές προς το πρόσωπό της προθέσεις των Σόρος και Τσίπρα.

Είναι προφανές πως οι ισχυρισμοί που διατυπώνει το άρθρο περί δημιουργίας του ιού H1N1 με σκοπό την εξολόθρευση του παγκόσμιου πληθυσμού, στερούνται σοβαρότητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ