Η Ford μόλις έσωσε τη ζωή χιλιάδων (παντρεμένων) ζευγαριών

Έλυσε ένα μεγάλο πρόβλημα χρόνων.

Ένα πρόβλημα που ούτε τα μαξιλάρια «His, Her» μπόρεσαν να λύσουν, ούτε τα διαχωριστικά στη μέση του κρεβατιού, ούτε τα ξεχωριστά σκεπάσματα, αφού κατά τη διάρκεια της νύχτας είτε ο ένας, είτε ο άλλος, είτε και οι δύο κυλούσαν στο κρεβάτι, έκλεβαν τα σκεπάσματα το ένας του άλλου, έπιαναν όλο το κρεβάτι λες και ήταν μόνοι, με αποτέλεσμα το επόμενο πρωί ο ένας να ξυπνά περδίκι και η άλλος με νεύρα και διάθεση μακελλάρη.

Σύμφωνα με έρευνες, ένας στους τέσσερις ανθρώπους που συζούν με κάποιον, θα προτιμούσε να κοιμάται μόνος, ενώ στο πέρασμα του χρόνου η έλλειψη ύπνου αυξάνει τις πιθανότητες τραυματισμού από ατύχημα στο σπίτι, στη δουλειά ή στο δρόμο.

Λύση σε αυτό το θέμα θα μπορούσε να δώσει το σύστημα «Lane-Keeping Aid» της Ford, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα για να τα επαναφέρει στη λωρίδα τους.

Το συγκεκριμένο σύστημα που διαθέτουν τα περισσότερα αυτοκίνητα της Ford, ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις του οδοστρώματος και βοηθά ενεργά τον οδηγό επαναφέροντας το αυτοκίνητο στα όρια της λωρίδας του, με μία μικρή διόρθωση στο τιμόνι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ford, η ίδια τεχνολογία ενέπνευσε τη δημιουργία του «Lane-Keeping Bed» το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες πίεσης για να αντιλαμβάνεται πότε κάποιος «ξεφεύγει» από τη δική του πλευρά του κρεβατιού, ώστε να τον επαναφέρει με ομαλό τρόπο στην αρχική του θέση σε συνεργασία με έναν ενσωματωμένο ιμάντα μεταφοράς.

«Όταν ένα ζευγάρι μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι, ο καθένας έχει στη διάθεσή του λιγότερο χώρο από εκείνον που αντιστοιχεί σε ένα παιδί σε μονό κρεβάτι», λέει σχετικά ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων σε θέματα ύπνου και συγγραφέας του βιβλίου «How to Sleep Well», Neil Stanley.

«Οι άνθρωποι είμαστε πιο ευάλωτοι κατά τη διάρκεια του ύπνου, γι’ αυτό και είμαστε προγραμματισμένοι να ξυπνάμε αν κάτι ή κάποιος μας αγγίξει ξαφνικά. Αν κάποιος εισβάλει στην πλευρά σου, ο αμυντικός αυτός μηχανισμός ενεργοποιείται με αποτέλεσμα να χάνεις τον ύπνο σου ενώ ο σύντροφός σου εξακολουθεί να κοιμάται ανενόχλητος. Έχω δει να καταστρέφονται ολόκληρες σχέσεις από αυτό», τόνισε ο Neil Stanley.

Για την ώρα, το «Lane-Keeping Bed» βρίσκεται σε στάδιο πρωτοτύπου και αποτελεί τμήμα μιας σειράς εφευρέσεων της εταιρείας που εφαρμόζουν τεχνογνωσία που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας.

«Στα αυτοκίνητά μας το σύστημα Lane-Keeping Aid καθιστά πιο εύκολη και άνετη την οδήγηση. Σκεφτήκαμε λοιπόν πως δείχνοντας με ποιο τρόπο μία παρόμοια φιλοσοφία θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο κρεβάτι, μας δίνει τη δυνατότητα να επισύρουμε την προσοχή των οδηγών σε μία τεχνολογία ενδεχομένως άγνωστη μέχρι τώρα», είπε σχετικά ο διευθυντής marketing και επικοινωνίας της Ford Ευρώπης, Anthony Ireson.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ