Σύζυγοι, μητέρες, κορίτσια που κρύβουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα γιατί ζουν σε μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία είναι… παράνομη.
Το BBC μέσα σε διάστημα μηνών, μίλησε σε τουλάχιστον 12 γυναίκες από το Μπουρούντι, της φτωχής χώρας στην Κεντρική Αφρική.
Από τα 11 εκατ. του πληθυσμού, μόνο 4,4% έχει πρόσβαση στο ίντερνετ και οι περισσότεροι μένουν στην Μπουζουμπούρα.
Μεταξύ των γυναικών της Μπουζουμπούρας υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα επικοινωνίας, από ότι στην υπόλοιπη χώρα.
Με την ομοφυλοφιλία να είναι παράνομη σε όλη τη χώρα, οι γκέι γυναίκες έχουν βρει ένα μοναδικό κώδικα για να βρίσκουν η μια την άλλη. Ένα σύμβολο που χρησιμοποιούν στα social media.
Χρησιμοποιούν μια βιολέτα. Επιλέχθηκε αυτό το σύμβολο, γιατί την περίοδο του 1900 οι ομοφυλόφιλες έδιναν βιολέτες στις αγαπημένες τους.
Ο μόνος τρόπος για να γνωριστούν δύο γκέι γυναίκες εκεί είναι είτε από τύχη είτε από το ίντερνετ.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανακαλύφθηκε ένας νέος φτερωτός δεινόσαυρος
Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, οι γάτες την φέρνουν (σύμφωνα με έρευνα)
Ένα νέο είδος πιγκουίνου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά έπειτα από περισσότερο από έναν αιώνα