Θα δοκίμαζες την κυπριακή Ballywool;

Η καινοτόμα ιδέα Κύπριων μαθητών με τις επαναχρησιμοποιούμενες μπάλες που έγινε επιχείρηση.

Θα δοκίμαζες την κυπριακή Ballywool;

Η καινοτόμα ιδέα Κύπριων μαθητών με τις επαναχρησιμοποιούμενες μπάλες που έγινε επιχείρηση.

Article featured image
Article featured image

Ο Ανδρέας, ο Θεόδουλος, η Ιωάννα, η Σοφία, ο Νικόλας και ο Φίλιππος, ένωσαν δυνάμεις και δημιούργησαν μία μπάλα από 100% φυσικό μαλλί, η οποία βοηθά στο διαχωρισμό των ρούχων εντός του στεγνωτηρίου επιταχύνοντας στην ουσία το χρόνο στεγνώματος.

Οι 6 δημιουργοί μίλησαν στη CITY για την ιδέα και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Πώς συστάθηκε και πως λειτουργεί η εταιρεία Ballywool;

Η «Ballywool» είναι μαθητική επιχείρηση. Συστάθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού Junior Achievement Κύπρου, και τα μέλη της είναι συνολικά 6 μαθητές και μαθήτριες της Β΄λυκείου, του Λυκείου Ακροπόλεως. Η Ballywool διοικείται και διευθύνεται από εμάς, αφού εμείς αποτελούμε το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διευθυντική ομάδα.

Ποια είναι η επιχειρηματική ιδέα της Ballywool;

To προϊόν μας είναι φιλικές προς το περιβάλλον επαναχρησιμοποιούμενες μπάλες (wool dryer balls), οι οποίες αφού τοποθετηθούν στον κάδο του στεγνωτηρίου ξεχωρίζουν τα ρούχα μεταξύ τους, δημιουργώντας περάσματα για το ζεστό αέρα. Οι μπάλες κατασκευάζονται στο χέρι από εμάς, με 100% ακατέργαστο μαλλί χωρίς χημικά και χάριν του υλικού και του σχήματός τους επιταχύνουν το χρόνο στεγνώματος των ρούχων και βοηθούν στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και στην εξοικονόμηση του κόστους χρήσης του στεγνωτηρίου ρούχων.20190221_091853.jpgΠοια είναι η πορεία σας μέχρι σήμερα και ποια τα σχέδια σας για το μέλλον;

Έχουμε προωθήσει το προϊόν μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, σε παρουσιάσεις στο σχολείο και έχουμε προγραμματίσει συναντήσεις και εκδηλώσεις για προβολή της επιχείρησης μας, για προώθηση των πωλήσεων μας και για επικοινωνία με τους πιθανούς πελάτες μας.

Οι επόμενες κινήσεις μας, επικεντρώνονται στην καλλιέργεια ενεργειακής συνείδησης των συμπολιτών μας και των συμμαθητών μας. Συγκεκριμένα, προγραμματίζουμε διαγωνισμό στο σχολείο μας, όπου οι συμμαθητές μας θα καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με θέματα εξοικονόμησης ενέργειας για να λάβουν μέρος σε κλήρωση που θα κερδίζουν δώρα.

Παράλληλα, προγραμματίζουμε συναντήσεις με αρμόδιους φορείς του Κράτους, που όραμα τους είναι η καλλιέργεια ενεργειακής και περιβαλλοντικής συνείδησης όπως και το όραμα της «Ballywool»

Αντιμετωπίσατε δυσκολίες;

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε ήταν η εξεύρεση κατάλληλης πρώτης ύλης. Για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στην κατασκευή της κάθε μπάλας δοκιμάσαμε διαφορετικά είδη μάλλινου υλικού. Αρκετά υλικά δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά για την κατασκευή του προϊόντος μας με αποτέλεσμα πολλές κατασκευές μας να καταλήγουν σε αποτυχία!

Στην πορεία ανακαλύψαμε ότι, για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε θα έπρεπε να εντοπίσουμε στην αγορά, 100% ακατέργαστο μαλλί με συγκεκριμένες ιδιότητες. Αντιληφθήκαμε ότι, λόγω του ψηλού κόστους αυτού του συγκεκριμένου υλικού, η εισαγωγή του στην Κύπρο είναι περιορισμένη. Μετά από έρευνα προμηθευτών εντοπίσαμε το κατάλληλο υλικό σε κατάστημα λιανικής πώλησης στην Κύπρο. Παράλληλα, εντοπίσαμε προμηθευτές στο εξωτερικό από όπου μπορούμε να εισαγάγουμε την πρώτη ύλη μας σε χαμηλότερο κόστος.

Επίσης, αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στην εξεύρεση κατάλληλης συσκευασίας η οποία να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας, όπως για παράδειγμα να είναι κατασκευασμένη από υλικό φιλικό προς το περιβάλλον και να έχει το κατάλληλο σχήμα και μέγεθος.


20190221_091817.jpg
Η Ballywool δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας;

Οι ενέργειες της Ballywool αποσκοπούν στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών θεμάτων. Ο στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των ατόμων κάθε ηλικίας σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και κατά συνέπεια η προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπρόσθετα, με τη χρήση του προϊόντος μας οι καταναλωτές μπορούν να μειώσουν το κόστος κατανάλωσης ενέργειας προς όφελος του οικογενειακού τους προϋπολογισμού!

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα από τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό Junior Achievement;

Η συμμετοχή μας στο διαγωνισμό μας έχει βοηθήσει, μεταξύ άλλων, να αναπτύξουμε επιχειρηματικές δεξιότητες και να αντιληφθούμε πως λειτουργεί στην πράξη μια πραγματική επιχείρηση.

Βελτιώσαμε τις ικανότητες ομαδικής εργασίας αφού, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα αποτελούμενη από 6 διαφορετικές προσωπικότητες, όπου ο καθένας συμπληρώνει τον άλλο. Οι αδυναμίες του ενός αποτελούν τα δυνατά σημεία του αλλού!

Ποιο είναι το όραμά σας;

Όραμα μας είναι η «Ballywool» να προωθήσει το αίσθημα ευθύνης στους πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσω απλών και καθημερινών προσπαθειών εξοικονόμησης ενέργειας. Θέλουμε η «Ballywool» να δώσει το δικό της ξεκάθαρο μήνυμα ότι, η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ευθύνη όλων μας!

Πως μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν μαζί σας;

Μπορούν να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες και τα επόμενα βήματά μας, μέσω της σελίδας μας: ballywool.wixsite.com/ballywool και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της «Ballywool» (Facebook, Instagram). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μας στείλουν μήνυμα στο Facebook, ή στο email της επιχείρησής μας: ballywool@gmail.com

Διευθυντική Ομάδα «Ballywoοl»

Ανδρέας Λαμπριανίδης - Διευθύνων Σύμβουλος

Θεόδουλος Γιάλλουρας - Διευθυντής Προσωπικού

Ιωάννα Χρυσοβιτσιώτη - Διευθύντρια Παραγωγής

Σοφία Φαρμακά - Διευθύντρια Πωλήσεων

Νικόλας Ασπρής - Οικονομικός Διευθυντής

Φίλιππος Μαρίν - Διευθυντής Μάρκετινγκ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ