Πήρες κι εσύ τον «μαγικό» κωδικό για να κερδίσεις ένα high tech smartphone;

Συγχαρητήρια!

Article featured image
Article featured image

Μέχρι πριν λίγο καιρό είχαμε τους διάφορους διαγωνισμούς για κουπόνια υπεραγορών ή/και εισιτήρια για ταξίδια πολυτελείας. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μία νέα απάτη που δίνει απλόχερα κωδικούς που χαρίζουν «Samsung S9».

19021915.jpg

Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κάποιος, αυτή η νέα διαδικτυακή απάτη έχει σκοπό να εξαπατήσει ανυποψίαστους χρήστες, για να τους εγγράψει σε Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) με υψηλές χρεώσεις (περίπου 25€ το μήνα).

Η παραπάνω ανάρτηση κοινοποιείται σε ομάδες του Facebook και αν κάποιος ανυποψίαστος χρήστης ακολουθήσει τις οδηγίες θα βρεθεί στην παρακάτω σελίδα όπου με μικρά γράμματα αναγράφεται: «Οι αναφερόμενες εμπορικές επωνυμίες δεν σχετίζονται με το διαγωνιστικό παιχνίδι διεκδίκησης επάθλου. 6,24€ ανά βδομάδα, συν τυχόν τέλη κινητής. Τα έπαθλα προσφέρει η διοργανώτρια εταιρεία»

Όπως αναφέρουν τα Ελληνικά Hoaxes, τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Οι απατεώνες εκμεταλλεύονται ονόματα μεγάλων εταιριών ή υπόσχονται ακριβά δώρα. για να καταφέρουν να τους εξαπατήσουν. Όταν το «κόλπο» γίνει γνωστό, οι επιτήδειοι αλλάζουν «σύστημα» και βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους εξαπάτησης.

Προτρέπονται οι χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να όταν αντιλαμβάνονται τέτοιες απάτες να τις καταγγέλλουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ