Η ζωή του Μ. Καραγάτση για μία μόνο παράσταση στο θέατρο Ριάλτο

Ανεβαίνει στις 5 Μαρτίου

Article featured image
Article featured image

Μετά την τεράστια επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο της παράστασης Η Μεγάλη Χίμαιρα, το θέατρο Πορεία επανερχεται στην Κύπρο με ένα έργο που έχει στο επίκεντρο του το συγγραφέα Μ. Καραγάτση από τη σκοπιά της κόρης του, Μαρίνας Καραγάτση.

Ο Μ. Καραγάτσης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της περίφημης γενιάς του ’30. Πολυγράφότατος, άφησε πίσω του έργα όπως, Συνταγματάρχης Λιάπκιν, Η Χίμαιρα, Ο Κίτρινος Φάκελλος, Γιουγκερμαν, το Μυθιστόρημα των Τεσσάρων καθώς και το Δέκα που δημοσιεύθηκε μετά από το θάνατο του σε ηλικία μόλις 52 χρόνων.

Το ευχαριστημένο photo ©Vasia Anagnostopoulou (4).jpg


«…Υπήρξε δύσκολος άνθρωπος,υπερευαίσθητος και πολλές φορές εγωιστής. Η κόρη του Μαρίνα Καραγάτση τον περιγράφει επίσης ως άνθρωπο που δεν ζήλεψε ποτέ τους καλούς, τους άξιους. Δίκαιος. Λογάριαζε τους ανθρώπους. Είχε χάρες, γοητεία, ζωντάνια, ανωτερότητα. Δεν ήταν φτηνός, μικρός σε τίποτα…».

Το ευχαριστημένο photo ©Vasia Anagnostopoulou (5).jpg


Αυτό τον εκρηκτικό M. Kαραγάτση και την εποχή του παρουσιάζει το θέατρο Πορεία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Η παράσταση αγαπήθηκε από το κοινό και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές, τόσο για την προσέγγιση του πρωτοτύπου και τις ερμηνείες των ρόλων, όσο και για τη συζήτηση που προκάλεσε πάνω στην καλλιτεχνική προσωπικότητα και τον ρόλο της ως οικογενειάρχη, αλλά και στη σχέση πατέρα-παιδιού εν γένει.

«Το Ευχαριστημένο», το μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση απέσπασε το Βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» το 2009.

Διασκευή: Έρι Κύργια, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνικά / κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου, Μουσική: Nalyssa Green
Διανομή: Καίτη Μανωλιδάκη, Σίσσυ Τουμάση, Σμαράγδα Σμυρναίου, Ειρήνη Δράκου, Χρήστος Μαλάκης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ