Ποιες περιοχές της Κύπρου θα επηρεαστούν από τις βροχές

Την Πέμπτη, ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με αυξημένες νεφώσεις και αναμένονται βροχές, κυρίως μικρής διάρκειας, κατά διαστήματα μέχρι νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με το Kitasweather.

Κάποιες βροχές ενδέχεται να είναι έντονες με μικρού διαμετρήματος χαλάζι και πιθανόν βροντές και ριπαίους άνεμους.

Οι πιο πολλές βροχές, τόσο σε έκταση όσο και σε ποσότητες, αναμένονται στα ορεινά/ημιορεινά και επαρχία Λεμεσού.

Στα ορεινά, κυρίως από τα 1100 μέτρα και πάνω, θα σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα με χιονοστρώσεις, κυρίως από τα 1200 μέτρα και άνω.

Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές, με βαριές χιονοστρώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 15 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος και ψυχρός. Στα ορεινά και ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια και κορυφές βουνών, αλλά σύντομα εξασθενούν στα 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, 5 έως 7 στα παράλια και στους -5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Το Σαββατοκύριακο η περιοχή μας θα επηρεαστεί από νέο βαρομετρικό χαμηλό με κατά διαστήματα βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ