«Αυτήν τη στιγμή είμαι σε σχέση με άλλα δύο άτομα»

Ο Thomas και η Cathy είναι παντρεμένοι και η Nicole είναι το τρίτο άτομο στη σχέση τους.

 


Article featured image
Article featured image

Μια σχέση στην οποία όλοι είναι επί ίσοις όροις.

Η Nicole στην ουσία είναι «μονόκερος», ένας όρος τον οποίο, συχνά, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για το τρίτο άτομο το οποίο προστίθεται σε ένα ήδη υπάρχον ζευγάρι που έχει μια ηθικά μη μονογαμική σχέση.



Η ίδια περιγράφει αυτό που ζει στο Broadly.

 

«Μεγάλωσα σε μια πολύ μικρή πόλη. Οι γονείς μου πήραν διαζύγιο όταν ήμουν επτά ετών και φρόντιζα πολύ τα μικρότερα αδέλφια μου. Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να εξερευνήσω τη σεξουαλικότητά μου και λέξεις όπως ‘τρανς’ ή ‘αμφιφυλόφιλος’ δεν υπήρχαν στο λεξιλόγιό μου τότε.

Όταν έφυγα από το σπίτι, είδα πώς ζούνε διάφοροι άνθρωποι. Ξεκίνησα να καταλαβαίνω τη σεξουαλικότητά μου, όταν δούλευα ως στρίπερ. Ανάμεσα σε τόσες ωραίες γυναίκες που μου άρεσε να τις βλέπω στη σκηνή, ξεκίνησα να σκέφτομαι ότι ήθελα να συνευρεθώ σεξουαλικά με γυναίκες.

Ήρθα κοντά με μια άλλη κοπέλα που δούλευε στο μαγαζί και ένα βράδυ με ρώτησε: ‘Τι θα έλεγες να κάνεις τρίο με εμένα και τον σύντροφό μου;’. Μόλις είχα χωρίσει άσχημα και σκέφτηκα, ‘γιατί όχι;’. Πήγαμε στο σπίτι του και ήταν η πρώτη μου φορά που έκανα σεξ με δύο άτομα. Ήταν πολύ όμορφο: Με κυρίευσε ένα φυσικό ένστικτο. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα πλήρως σεξουαλικά με γυναίκα.

Τότε δεν είχα σκεφτεί ότι θα ήθελα να κάνω σχέση με δύο άτομα. Αλλά μετακόμισα στο Ηνωμένο Βασίλειο και πήγα σε ένα sex party που λέγεται ‘Killing Kittens’, με έναν καλό φίλο. Παίξαμε με ένα άλλο ζευγάρι και ήταν πολύ διασκεδαστικό.

Αυτήν τη στιγμή, είμαι σε μια σχέση με άλλα δύο άτομα, στην οποία όλοι είμαστε επί ίσοις όροις. Ο Thomas και η Cathy είναι παντρεμένοι και είμαι το τρίτο άτομο στη σχέση τους. Συχνά, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον όρο ‘μονόκερος’, που είναι το τρίτο άτομο το οποίο προστίθεται σε ένα ήδη υπάρχον ζευγάρι που έχει μια ηθικά μη μονογαμική σχέση.

Μερικές φορές μπορεί να είσαι το τρίτο άτομο σε σχέσεις όπου το ζευγάρι γνωρίζεται καλά και έχει βαθιά κατανόηση ο ένας για τον άλλον. Δεν μπορείς να έχεις τις ίδιες εμπειρίες που έχουν εκείνοι, πρέπει να δημιουργήσεις τις δικές σου εμπειρίες μαζί τους ως τρίτο άτομο. Μπορεί να νιώθεις λίγο στην απ’ έξω, αλλά είναι κάτι που σχεδόν μου αρέσει, επειδή μου επιτρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω και να παρατηρώ αυτό το όμορφο ζευγάρι και πώς είναι ο ένας με τον άλλον. Μ’ αρέσει να βλέπω τους άλλους χαρούμενους, ιδίως αν είναι ένα ζευγάρι με το οποίο έχω στενή προσωπική σχέση.

 



Αριστερά προς δεξιά: Nicole, Cathy, Thomas. Φωτογραφία: Nicole Everett

 

Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική. Δεν νομίζω ότι μπορείς να προχωρήσεις χωρίς να συζητάς, επειδή αν κρατάς πράγματα μέσα, μαζεύονται. Στην αρχή, όταν τα πρωτοέφτιαξα με τον Thomas, μιλούσα στο τηλέφωνο με την Cathy, τη ρωτούσα πράγματα για εκείνον και το αντίστροφο. Αυτό με βοήθησε να νιώσω άνετα. Είμαστε πολύ ειλικρινείς και αν γούσταρα κάποιον άλλον, θα τους το έλεγα.

Ποτέ δεν ένιωσα ζήλια στον χώρο μας. Ήρθα ως τρίτο άτομο και έχουν τόσο στέρεες βάσεις στον γάμο τους που δεν θα μπορούσα να τις σπάσω, ακόμη και αν ήθελα. Ποτέ δεν ήμουν ζηλιάρα, επειδή θέλω να είμαι θετική. Η ζήλια είναι πολύ αρνητικό συναίσθημα - μπορεί να σε καταστρέψει χωρίς να το καταλάβεις. Στη σχέση αυτήν, υπήρξαν στιγμές που έπρεπε να κάνω ένα βήμα πίσω και να σκεφτώ, ‘Αυτό είναι καινούργιο. Δεν ξέρω τι είναι αυτό το συναίσθημα. Είναι ζήλια ή κάτι τελείως διαφορετικό;’.

Για παράδειγμα, μια φορά ο Thomas βγήκε με κάποια καινούργια και δεν είπε ποια ήταν. Ένιωσα κάτι που νόμισα ότι ήταν ζήλια: Δεν ήξερα αυτό το άτομο ή τι ήθελε και αν θα ερχόταν να μας τον κλέψει. Αλλά όταν επεξεργάστηκα το συναίσθημά μου, συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν ζήλια, αλλά μια προσπάθεια προστασίας του Thomas, επειδή ήθελα να είναι ασφαλής.

Νιώθω ότι θα ήθελα πάντα να είμαι σε ανοιχτή σχέση, επειδή μπορώ να αγαπώ πάνω από ένα άτομα και μου αρέσει να πηγαίνω και με άνδρες και με γυναίκες. Έτσι, αυτή η σχέση λειτουργεί πολύ καλά για μένα. Κάτι που πρέπει να σκεφτείς, όταν είσαι με δύο ανθρώπους μαζί, είναι ότι θα γνωρίσεις πολύ καλά τόσο τους δύο τους, όσο και τους τρεις σας όλους μαζί, ως σύνολο. Πρέπει να δημιουργήσεις έναν χώρο όπου θα νιώθεις άνετα να κάνεις ερωτήσεις και να φροντίζεις όλοι να νιώθουν άνετα.

Ως τρίτο άτομο σε μια σχέση, θεωρώ την επικοινωνία το πιο σημαντικό πράγμα. Όλα ξεκινάνε από εκεί. Απλώς, πες τι νιώθεις. Επίσης, να είσαι ανοιχτόμυαλος ως προς τη σχέση. Μερικές φορές βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση χωρίς να το καταλάβεις.

Το να είμαι σε μια τέτοια σχέση με κάνει να νιώθω ασφάλεια. Ο Thomas και η Cathy είναι οικογένεια και στήριγμά μου. Αντί να είμαι η σύντροφός ‘του’, είμαι η σύντροφός ‘τους’.

 

Πηγή: Vice


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ