Ξέρεις γιατί είναι πολύ σημαντικό να κλείνουμε τις πόρτες όταν κοιμόμαστε;

Αν μέχρι σήμερα κοιμόσουν με ανοιχτές πόρτες, πλέον θα αλλάξεις γνώμη.

 


Article featured image
Article featured image

Την προειδοποίηση έδωσαν πυροσβέστες από την πόλη Νιου Φερφιλντ, στο Κονέκτικατ των ΗΠ, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κατοικία οικογένειας στην περιοχή τους.

Όπως αναφέρουν σε ανάρτηση που έκαναν λίγο μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, το να κλείνουμε την πόρτα του δωματίου μας όταν κοιμόμαστε είναι τόσο αναγκαίο όσο το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών μας. Μια κλειστή πόρτα αποτρέπει στην εξάπλωση της φωτιάς και περιορίζει την ποσότητα του τοξικού καπνού που θα εισέλθει στο υπνοδωμάτιο, ενώ παράλληλα δεν επιτρέπει και τη θεαματική άνοδο της θερμοκρασίας.

Πολλοί δεν τον σκέφτονται έτσι και προτιμούν να την αφήνουν ανοικτή, προκειμένου να ανανεώνεται ο αέρας.

Μάλιστα για να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά τους, ανάρτησαν και δύο φωτογραφίες από το σπίτι που είχε πάρει φωτιά φωτογραφίζοντας την πόρτα του υπνοδωματίου του ζευγαριού. Ενώ από την εξωτερική πλευρά ήταν κατεστραμμένη, από τη μέσα πλευρά ήταν σχεδόν άθικτη.

 «Σήμερα το πρωί, τα μέλη του πυροσβεστικού τμήματος του Νιου Φέρφιλντ ανταποκρίθηκαν σε μια πυρκαγιά κατοικίας. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού και ο σκύλος τους είναι όλοι καλά. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα της σημασίας που έχει να παραμένει κλειστή η πόρτα του υπνοδωματίου. Η πόρτα που εικονίζεται, οδηγεί σε μια κρεβατοκάμαρα. Ενώ το μπροστινό μέρος της έχει υποστεί σοβαρή ζημιά, το γεγονός ότι ήταν κλειστή προστάτευσε το υπνοδωμάτιο και τα περιεχόμενά του. Αν σε αυτό το δωμάτιο κοιμόταν κάποιος, η κλειστή πόρτα θα μπορούσε να του είχε σώσει τη ζωή» επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

 

 

Με πληροφορίες από Athens Voice


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ