Μια συναυλία αφιέρωμα στη μουσική του Διονύση Σαββόπουλου

Στο μικρό θεατράκι του ΡΙΚ «Ανδρέας Χριστοφίδης»

Article featured image
Article featured image

Η διαρκής και αδιάλειπτη προσπάθεια για μουσική δημιουργία και πολιτιστική προσφορά στον τόπο μας, γέννησαν τη δημιουργία των QUINTUS ENSEMBLE.

Μια ομάδα πέντε νέων επαγγελματιών μουσικών, έχοντας την εσωτερική ανάγκη για μουσική συνύπαρξη δημιούργησαν αυτό το σύνολο πνευστών. Με βασικό καθοδηγητή και εμπνευστή το Σάββα Χριστοδούλου ( φλάουτό) φτιάχτηκε το κουιντέτο πνευστών QUINTUS ENSEMBLE.

Η μουσική αυτή ομάδα στελεχώνεται από τον Σάββα Χριστοδούλου στο φλάουτο, τη Νάταλι Νεοφύτου στο όμποε, τη Χριστιάνα Αντωνουδιού στο κλαρινέτο, την Αννίτα Σκουτέλα στο γαλλικό κόρνο και τον Ευάγγελο Χριστοδούλου στο Φαγκότο.

Η πρώτη παρουσίαση του σχήματος έγινε στη Λεμεσό το Μάρτιο του 2017. Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις όπως στο Τεχνόπολις στη Πάφο, στη πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία και σε φεστιβάλ όπως το windcraft Music Fest στα Κατύδατα καθώς και στο θεατράκι του ΡΙΚ «Αντρέας Χριστοφίδη».

Μέσα από τη συνεχή παρουσία τους, οι QUINTUS ENSEMBLE, υλοποιούν και ερμηνεύουν πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, γνωστών, εν πολλοίς, μουσικών συνθέσεων στο ευρύ κοινό, που στόχο έχουν να φέρουν αυτά τα ιδιαίτερα ηχοχρωματικά ακούσματα πιο κοντά στο ευρύ κοινό. Πάντοτε, με κύριο γνώμονα την πολιτιστική προαγωγή του τόπου μας.

Στα πλαίσια, λοιπόν αυτής της προσπάθειας και μετά την πρόσφατη επιτυχία της συναυλίας «Το Χαμόγελο της Τζοκόντα» του Μάνου Χατζιδάκι όπου έγινε στο θεατράκι του ΡΙΚ «Ανδρέας Χριστοφίδης» στις 15 Οκτωβρίου αλλά και της μουσικής παράστασης «Ο Τσιτσάνης Αλλιώς...», βασισμένη στο πολυσχιδές μουσικό έργο του Βασίλη Τσιτσάνη στις 10 Δεκεμβρίου, ανανεώνουν το μουσικό ραντεβού με το κοινό στον ίδιο χώρο, το θεατράκι του ΡΙΚ «Ανδρέας Χριστοφίδης» τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 2030, αυτή τη φορά με τη μουσική παράσταση «ΣαββΌραμα» βασισμένη στη μοναδική μουσική του Διονύση Σαββόπουλου.


QUIN 2019-02.jpg


Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, 20:30, Θεατράκι ΡΙΚ «Ανδρέας Χριστοφίδης»
Είσοδος: 10 ευρώ
Πληροφορίες & κρατήσεις: 99855009

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ