Πότε και πώς αλλάζει το ηλιόλουστο σκηνικό του καιρού

Ο καιρός θα μας κάνει τη χάρη, σύμφωνα με το Kitasweather, αφού ο κυρίως ηλιόλουστος και θερμός για την εποχή καιρός των τελευταίων ημερών, συνεχίζει μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

Πότε και πώς αλλάζει το ηλιόλουστο σκηνικό του καιρού

Ο καιρός θα μας κάνει τη χάρη, σύμφωνα με το Kitasweather, αφού ο κυρίως ηλιόλουστος και θερμός για την εποχή καιρός των τελευταίων ημερών, συνεχίζει μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

Article featured image
Article featured image

Την Τρίτη αναμένεται σταδιακή αύξηση των νεφώσεων (κυρίως υψηλές νεφώσεις) με τη θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα και αναμένεται άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους και πτώση θερμοκρασίας.

καιρος μαρ 10.png


Την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού αλλά την Παρασκευή προς Σάββατο, φαίνεται να επηρεάζει την περιοχή μας νέα διαταραχή, πάλι από τα δυτικά, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

καιρος μαρ 10 β.png


Με τα νέα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αυτό το υδρολογικό έτος θα κλείσει ως εξαιρετικά πολύομβρο μετά από ακριβώς μισό αιώνα, αφού αναμένεται να καλυφθει μεγάλο μέρος ή/και όλο από τα 21.2 χιλιοστά που υπολείπονται, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Επίσης, με τις βροχές που φαίνονται, αναμένεται να υπερχειλίσει το φράγμα της Καλαβασού γύρω στα μέσα προς τέλη της ερχόμενης εβδομάδας και δίνει ελπίδες για να ακολουθήσουν αυτά των Ευρέτου και Κανναβιού.

Οι βροχές της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι χρυσάφι για τα σιτηρά μας, αφού τέτοια περίοδο θα βοηθήσουν σημαντικά την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Κυριακή, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά, όπου θα παρατηρούνται λίγες νεφώσεις κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ για να ενισχυθούν σταδιακά σε δυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ και στα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κατά περίπου 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 21 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικά, κυρίως σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί ασθενής παγετός.

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά, όπου θα παρατηρούνται λίγες νεφώσεις κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ για να ενισχυθούν σταδιακά σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κατά περίπου 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 22 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.Κεντρική φωτογραφία: Toa Heftiba on Unsplash

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ