Επιστρέφουν στην Κύπρο οι βροχές, οι καταιγίδες και τα χιόνια

Χειμωνιάζει και πάλι, σύμφωνα με το Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ για να ενισχυθούν σταδιακά σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κατά περίπου 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 21 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα συνεχίσει μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Τοπικά, κυρίως σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη.

Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα παράλια μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 15 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, γραμμή λαίλαπας (Squall Line) θα επηρεάσει την περιοχή μας από τα δυτικά γύρω στο μεσημέρι, με ανατολική – βορειοανατολική πορεία και μέχρι αργά το απόγευμα θα πρέπει να έχουν επηρεαστεί οι πλείστες ή όλες οι περιοχές με βροχές.

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, με ριπαίους ανέμους και χαλάζι. Στο Τρόοδος αναμένεται χιονόπτωση κυρίως από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Με το πέρασμα των καταιγίδων, οι άνεμοι θα γυρίσουν σε δυτικούς της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 21 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ της Τετάρτης ο καιρός θα είναι αρχικά άστατος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Μετά τα μεσάνυχτα ο καιρός σημειώνει σημαντική βελτίωση και τα φαινόμενα θα γίνονται όλο και πιο τοπικά καθώς περνά η ώρα.

Την Πέμπτη ίσως σημειωθούν ακόμη λίγες τοπικές βροχές, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται από αύριο.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε µέσες κυρίως νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως συννεφιασµένος, από µέσες νεφώσεις. Τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή και οµίχλη, καθώς και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο θα παρατηρούνται αρχικά αυξηµένες νεφώσεις αλλά µετά το µεσηµέρι ο καιρός θα καταστεί συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να εµφανιστεί σκόνη. Από αργά το βράδυ τα φαινόµενα υποχωρούν. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα εµφανίζονται αυξηµένες νεφώσεις.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση κατά το τριήµερο για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 30 εκατοστά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ