Πόσο σε σοκάρει αυτή η εικόνα;

Μήπως τελικά είμαστε πολύ λιγότερο ανοιχτόμυαλοι απ’ όσο νομίζουμε;

Article featured image
Article featured image

Πώς μία (γκέι) καμπάνια ρούχων, έβγαλε στην επιφάνεια το συντηρητικό και ρατσιστικό μας πρόσωπο.

Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολικό, ενώ κάποιος -υποτίθεται ανοιχτόμυαλος- μπορεί να σκεφτεί πως «με τόσα που έχουμε δει, αυτό μας ενόχλησε;», ωστόσο φαίνεται πως αυτό μας ενόχλησε και μας ενόχλησε πολύ περισσότερο απ’ όσο μπορούσαμε να φανταστούμε.

Μια εταιρία ανδρικής ένδυσης, η Suit Supply, αποφάσισε προσφάτως να αφήσει στην άκρη τη συνήθη τακτική της αρρενωπής διαφήμισης που χαρακτηρίζει τον χώρο και να προχωρήσει σε μία καμπάνια όπου άτομα του ίδιου φύλου απεικονίζονται μαζί, αγκαλιάζονται ή φιλιούνται.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ιδρυτή και CEO της μάρκας, Φοκ Ντε Γιόνγκ: «Η έλξη ανάμεσα σε ανθρώπους είναι σπουδαίο κομμάτι της βιομηχανίας της μόδας. Μια καμπάνια που να παρουσιάζει δύο άντρες, ήταν κάτι που σχεδιάζαμε καιρό και το θεωρούμε πολύ σημαντικό για μας».

men-kissing-ad-suitsupply-2018-spring-summer-campaign-1-5a95101c30195-700.jpg


Ωστόσο, παρότι οι Ολλανδοί φημίζονται για το «ανοιχτό» μυαλό τους, η Suit Supply έχασε πολύ γρήγορα μετά την εκκίνηση αυτής της καμπάνιας, περίπου 10.000 ακολούθους στο ίνσταγκραμ, και συνεχίζει να χάνει. «Πιστεύουμε πως υπάρχει πιθανότητα αρνητικών επιπτώσεων για μας, κυρίως σε χώρες με μη αναγνωρισμένα τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων» συνέχισε ο Ντε Γιονγκ.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει τα σχόλια που ακολούθησαν την καμπάνια στα σόσιαλ μίντια.

«Τι θα ακολουθήσει; Ένας άντρας με μια κατσίκα;» «Αυτό είναι σατανικό και απαράδεκτο!». «Δεν θα ξαναγοράσω ποτέ απ' αυτές τις αδερφές!». Τέτοια μηνύματα εμφανίζονται συνεχώς στο Facebook της εταιρίας.

men-kissing-ad-suitsupply-2018-spring-summer-campaign-11-5a95102f25593-700.jpg


men-kissing-ad-suitsupply-2018-spring-summer-campaign-2-5a95101e23dae-700.jpg

Ευτυχώς υπήρξαν, ανάμεσα σε πολλά αρνητικά, και κάποια θετικά σχόλια όπως: «Ας δούμε πόσοι θα νιώσουν να απειλούνται απ' αυτό. Έτσι κι αλλιώς, δεν θέλετε τέτοιους πελάτες», ή «Θα μεταφέρω αυτή την καμπάνια στην εταιρία μου και θα τη χρησιμοποιώ ως παράδειγμα».

men-kissing-ad-suitsupply-2018-spring-summer-campaign-14-5a95103858876-700.jpg

men-kissing-ad-suitsupply-2018-spring-summer-campaign-13-5a951034156c6-700.jpg


Όπως και να 'χει, η ολλανδική εταιρία ξεσκέπασε για λίγο τo ρατσισμό που ο σύγχρονος κόσμος κρύβει κάτω απ' το πολιτισμένο χαλί του. Κάνουμε άραγε στ' αλήθεια, βήματα προς τα μπρος;

Πηγή: Provocateur

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ