Αν είσαι φοιτητής και δεν έχεις κοντά τη μαμά να σου στέλνει τάπερ σου βρήκαμε τη λύση

Πέντε συμβουλές για να την βγάλεις καθαρή.

Article featured image
Article featured image

Λόγω της πολυάσχολης καθημερινότητας και των πολλαπλών υποχρεώσεων, το να έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα χρειάζεται οργάνωση. Καθώς τρέχουμε από την μια υποχρέωση στην άλλη, η εύκολη λύση είναι να καταναλώνουμε ανθυγιεινά γεύματα, με αποτέλεσμα να μην προσέχουμε τον μεταβολισμό μας και εξαντλούμε το σώμα μας.

Η υγιεινή διατροφή δεν βοηθά μόνο την σωματική μας κατάσταση, αλλά δημιουργεί και ένα συναίσθημα ευεξίας.

Το Student.com, η μεγαλύτερη πλατφόρμα εύρεσης φοιτητικής στέγης παγκοσμίως που φιλοξενεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο καταλύματα σε 400 πόλεις σε όλο τον κόσμο, μας δίνει πέντε συμβουλές για το πως να τρώμε υγιεινά με χαμηλό κόστος:

Εξοικονόμηση χρόνου

Η γνωστή φράση «Αν αποτύχεις να προγραμματίσεις είναι προγραμματισμένο να αποτύχεις», ισχύει 100% σε αυτή την περίπτωση. Το να φτιάξεις ένα υγιεινό γεύμα είναι εύκολο, αλλά αν η απόφαση είναι της τελευταίας στιγμής και δεν έχεις τα υλικά που απαιτούνται για τη συνταγή, είναι πολύ πιθανόν να καταλήξεις με ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα. Ο τρόπος για να οργανωθείς καλύτερα είναι να φτιάξεις ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και να αγοράζεις τα υλικά ανά εβδομάδα. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείς χρόνο, χρήματα, και δεν παρασύρεσαι στο να ψωνίζεις αχρείαστα τρόφιμα.

Προετοίμασε τις μερίδες σου από πριν

Αφιερώνοντας λίγη ώρα για να προετοιμάσεις τα γεύματα όλης της εβδομάδας, θα ευκολύνει τη ζωή σου. Ιδανικό θα είναι αν τα γεύματα είναι συσκευασμένα σε σκεύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φούρνο μικροκυμάτων για την δική σου ευκολία και κάθε γεύμα να περιέχει την σωστή ποσότητα. Τότε είσαι έτοιμος/η για την βδομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετές σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα προβάλλουν την τάση του μαγειρέματος σε μαζικές ποσότητες με αποτέλεσμα την καλύτερη και ευκολότερη οργάνωση. Το αποτέλεσμα; Υγιεινά γεύματα σε λίγα λεπτά!


Προσοχή στα επώνυμα brands

Όσο και αν αγαπάμε συγκεκριμένα brands, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η αγορά τους μπορεί να μας βγάλει εκτός προϋπολογισμού. Υπάρχουν συγκεκριμένα σουπερμάρκετ που έχουν δικά τους brands σε εξίσου καλή ποιότητα σε χαμηλότερες τιμές. Προϊόντα όπως σάλτσες, μακαρόνια, δημητριακά, έχουν εξίσου την ίδια γεύση όπως γνωστές μάρκες χωρίς να είναι τόσο ακριβά. Για αυτό σκέψου ποια προϊόντα θα μπορούσες να αντικαταστήσεις και εξερεύνησε τις επιλογές σου την επόμενη φορά που θα είσαι έξω για ψώνια.


Επωφελήσου από τις εκπτώσεις

Όλοι αγαπάμε τις εκπτώσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε κανένα δεν αρέσουν τα vouchers και το γεγονός ότι πρέπει να ελέγχεις πότε λήγουν. Ευτυχώς, υπάρχουν όμως apps όπου μπορείς να εισάγεις τις λεπτομέρειες της loyalty card από το κάθε κατάστημα, με αποτέλεσμα να εξοικονομείς χρήματα με το πάτημα ενός κουμπιού. Αν τα χρησιμοποιείς τακτικά, τότε τα vouchers και οι εκπτώσεις που θα κερδίσεις, θα σου γλιτώσουν μια μικρή περιουσία.

Εποχιακά ψώνια

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά αν ακολουθήσεις αυτή την συμβουλή τότε η διαφορά που θα δεις θα είναι αξιοσημείωτη, ειδικά στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τα σουπερμάρκετ και τα μανάβικα, συνήθως διαθέτουν σε πολύ χαμηλότερη τιμή τα εποχιακά είδη. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά στην περιοχή σου είναι πιθανό να έχει πάγκους με τις προσφορές της ημέρας.

Τα οφέλη σε ότι αφορά χρόνο και χρήμα, οδηγώντας σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, θα είναι εμφανή ήδη από τον πρώτο μήνα.

Student.com Logo.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ