Το νέο challenge στα social media που έγινε trend, είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει τελευταία

Από τις ελάχιστες φορές που τα social media κάνουν τον κόσμο λίγο καλύτερο.

Article featured image
Article featured image

Μακριά από μοδάτες προκλήσεις και funky χορευτικά, αυτή τη φορά τα social media έχουν κατακλυστεί από ένα πολύ ενδιαφέρον challenge που έχει σκοπό να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο.

Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο καθαρίζουν εθελοντικά πάρκα και παραλίες από τα σκουπίδια. Το «Trashtag Challenge» ήδη εμπνέει εκατοντάδες κόσμου σε Twitter, Instagram και Reddit να βγουν μια βόλτα έξω και να μαζέψουν οποιοδήποτε σκουπίδι συναντούν μπροστά τους.

Για να συμμετάσχει κάποιος στο viral challenge, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να εντοπίσει μια περιοχή γεμάτη με απορρίμματα ή έστω έναν ξεχειλισμένο κάδο, να τα καθαρίσει και στη συνέχεια να δημοσιεύσει φωτογραφίες από το πριν και το μετά, χρησιμοποιώντας το hashtag #trashtag.

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο hashtag δεν είναι καινούργιο, καθώς κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2015 η UCO, μια εταιρία που κατασκευάζει εξοπλισμό για κάμπινγκ, ορειβασία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, είχε ξεκινήσει το πρότζεκτ #TrashTag, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να συλλέξει 10.000 απορρίμματα από την φύση μέχρι τον Οκτώβριο του 2016.

Άγνωστο μέχρι στιγμής πώς, η πρωτοβουλία άρχισε ξανά να εξαπλώνεται μέσα στο σαββατοκύριακο, με εκατοντάδες χρήστες να διαφημίζουν την ιδέα, προσκαλώντας άλλους να βρουν «ένα μέρος που χρειάζεται καθάρισμα» και να τραβήξουν μια φωτογραφία όταν «θα έχουν κάνει κάτι γι' αυτό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ