Το Netflix κυκλοφορεί το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Σήμερα, Παρασκευή, η πρώτη προβολή.

Το Netflix κυκλοφορεί το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Σήμερα, Παρασκευή, η πρώτη προβολή.

Article featured image
Article featured image

Έπειτα από πολλές ανατροπές, το Netflix ανακοίνωσε ότι το ντοκιμαντέρ για την πιο διάσημη εξαφάνιση στον κόσμο, αυτή της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, θα προβληθεί τελικά σήμερα Παρασκευή.

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε έπειτα από την επιτυχία που είχαν ανάλογες δραματοποιημένες υποθέσεις με εγκλήματα, το 2017 ωστόσο στην πορεία αντιμετώπισε πολλά εμπόδια και συνεχείς αναβολές.

Αιτία, πρόσωπα κλειδιά στην έρευνα που δεν ήθελαν να εμφανιστούν on camera. Πριν από λίγες ημέρες, οι γονείς της μικρής Μαντλίν, Γκάρι και Κέρι ΜακΚαν, σχολίασαν ότι το ντοκιμαντέρ ενδεχομένως να εμποδίσει την έρευνα για τον εντοπισμό της. Υπενθυμίζεται ότι το παιδί αγνοείται από τις 3 Μαΐου του 2007, οπότε και χάθηκε από τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας.


«Είμαστε ενήμεροι ότι το Netflix προγραμματίζει να προβάλει ένα ντοκιμαντέρ τον Μάρτιο του 2019 για την εξαφάνιση της Μαντλίν. Η εταιρεία παραγωγής μάς είπε ετοίμαζαν το ντοκιμαντέρ και μας ζήτησαν να συμμετάσχουμε. Δεν μπορούμε ωστόσο ακόμα να καταλάβουμε πώς το ντοκιμαντέρ αυτό θα βοηθήσει στην αναζήτηση της Μαντλίν και ειδικά μάλιστα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα, την οποία μπορεί να και να εμποδίσει. Συνεπώς, ούτε η οπτική μας ούτε η προτίμησή μας συνάδουν με την προβολή του ντοκιμαντέρ. Δεν πρόκειται να κάνουμε περαιτέρω ανακοινώσεις ή να παραχωρήσουμε συνεντεύξεις αναφορικά με το πρόγραμμα» δήλωσε η οικογένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ του Netflix θα προβληθούν συνεντεύξεις με αστυνομικούς που συμμετείχαν στην έρευνα καθώς και άλλα πρόσωπα κλειδιά.

Εκπρόσωπος του Netflix δήλωσε: «Με τις νέες συνεντεύξεις όπου εμπλέκονται περισσότεροι από 40 συμμετέχοντες, 120 ώρες συνεντεύξεων, αρχειακό και νέο υλικό αλλά και αναπαραστάσεις, το ντοκιμαντέρ Η εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν βλέπει πίσω από τα πρωτοσέλιδα και ρίχνει μία μοναδική ματιά στα γεγονότα της υπόθεσης, καθώς και στον αντίκτυπο που είχε στα Μέσα σε ολόκληρο τον κόσμο».

Με πληροφορίες από Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ