Τρεις Κύπριοι ντελιβεράδες μιλούν στη CITY για το επάγγελμά τους

Κάπως έτσι είναι η ζωή για τους διανομείς φαγητού στην Κύπρο.

Τρεις Κύπριοι ντελιβεράδες μιλούν στη CITY για το επάγγελμά τους

Κάπως έτσι είναι η ζωή για τους διανομείς φαγητού στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image

Οι περισσότεροι ντελιβεράδες που κτυπούν το κουδούνι του σπιτιού μας, μέρα πάρα μέρα, είναι ως επί το πλείστον ξένοι. Σπάνια βρίσκεις Κύπριο να κάνει αυτό το επάγγελμα.

Η CITY, εντούτοις, εντόπισε και βρήκε τρεις Κύπριους που εργάζονται ως διανομείς φαγητού σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Μας μίλησαν για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, μας είπαν πώς τους αντιμετωπίζουν οι πελάτες και μας περιέγραψαν τις εμπειρίες τους, διηγώντας μας διάφορες ιστορίες.
.

Ο Σόλωνας κάνει το συγκεκριμένο επάγγελμα εδώ και 15 χρόνια, ο Παναγιώτης 3 χρόνια, ενώ ο Σπύρος είναι στη δουλειά τα τελευταία 2 χρόνια.

Γνωρίστε τους πιο κάτω!


Ο ΣΟΛΩΝΑΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΓΙΑ 15 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Σόλωνας Σολομωνίδης είναι 39 ετών, κατάγεται από τη Λευκωσία και δουλεύει ως διανομέας φαγητού εδώ και μια 15ετία (τα τελευταία μερικά χρόνια έχει δικό του messenger γραφείο).

53796595_330978854431190_6127705917958914048_n.jpg

Αυτό που αγαπά περισσότερο στη συγκεκριμένη δουλειά , όπως λέει ο ίδιος στη CITY, είναι το γεγονός πως καθημερινά είχε την ευκαιρία να γνωρίζει νέους ανθρώπους και να συναναστρέφεται με κόσμο. Δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι κλεισμένος σ’ ένα γραφείο.

«Πιστεύω πως οι Κύπριοι υποτιμούν το επάγγελμα του διανομέα φαγητού και δεν το προτιμούν» όπως μας είπε ο ίδιος.

Στους ξένους ντελιβεράδες, όπως λέει, μερικές φορές οι Κύπριοι πελάτες συμπεριφέρονται διαφορετικά και τους υποτιμούν περισσότερο. Όχι πάντα όμως, τα περιστατικά είναι μεμονωμένα.

Το επάγγελμά του ντελιβερά κρύβει πολλούς κινδύνους στον δρόμο. «Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος, οποιαδήποτε στιγμή. Έτυχαν κάποια περιστατικά που με έκαναν να φοβηθώ πολύ για τη ζωή μου γι’ αυτό ένα διάστημα είχα σταματήσει να κάνω αυτό το επάγγελμα, αλλά μετά το συνέχισα και πάλι».

Είχε πολλά ατυχήματα, όπως μας είπε, ωστόσο ποτέ κάτι σοβαρό.

Τον ρωτήσαμε ποιο ήταν το πιο παράξενο πράγμα που του έτυχε σε παράδοση φαγητού. «Ήταν βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου πριν δυο χρόνια. Πήγα να πάρω φαγητό σε ένα διαμέρισμα που βρισκόταν στον δεύτερο όροφο. Από την είσοδο της πολυκατοικίας, μέχρι πάνω, υπήρχαν παντού κεριά και πέταλα λουλουδιών και μέσα στο σπίτι έπαιζε ρομαντική μουσική. Ο πελάτης προφανώς περίμενε κοπέλα, αντί για εμένα. Πήγα πιο νωρίς από ότι περίμενε και του κατάστρεψα την έκπληξη».

Υπάρχουν και άσχημες συμπεριφορές από πελάτες, όπως μας είπε. «Μια μέρα που έβρεχε πάρα πολύ και είχα αργήσει λίγο να παραδώσω το φαγητό, ο πελάτης ξεκίνησε να μου φωνάζει και δεν ήθελε καν να παραλάβει το φαγητό».

Η συμβουλή που θα ήθελε να δώσει ο Σόλωνας σε όσους επιλέγουν το επάγγελμα του ντελιβερά, είναι να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να είναι πάντα προσεκτικοί.

Delivery-1.jpg



Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ

Ο Παναγιώτης Νικολαΐδης είναι 21 ετών και τα τελευταία 3 χρόνια εργάζεται ως διανομέας φαγητού σε γνωστή αλυσίδα φαγητού.

Όπως λέει ο ίδιος στη CITY, αγαπά τη δουλειά του, ωστόσο απεχθάνεται να ακούει καθημερινά φωνές από τους πελάτες.

Θεωρεί πως οι Κύπριοι βλέπουν υποτιμητικά το συγκεκριμένο επάγγελμα και ότι αντιμετωπίζουν το ίδιο περιφρονητικά τους Κύπριους με τους ξένους διανομείς.

«Έτυχε πολλές φορές να φοβηθώ για τη ζωή μου. Συγκεκριμένα, μέρα πάρα μέρα, μου κόβουν τον δρόμο».

Το μεγαλύτερο φιλοδώρημα που πήρε ποτέ από πελάτη, όπως μας είπε, ήταν το ποσό των 5 ευρώ.

Η συμβουλή που ο ίδιος θέλει να δώσει στους υπόλοιπους ντελιβεράδες είναι να είναι πάντα προσεκτικοί στον δρόμο.


b339f-1-154.jpg



Ο ΣΠΥΡΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΣ

Ο 20χρονος Σπύρος εργάζεται εδώ και 2 χρόνια σε γνωστή αλυσίδα φαγητού ως διανομέας.

Θεωρεί πως το επάγγελμα του είναι πολύ επικίνδυνο, ωστόσο δεν νιώθει καθόλου υποτιμητικά που κάνει αυτή τη δουλειά.

Ένα από τα πιο περίεργα περιστατικά που του έτυχε σε παράδοση φαγητού, ήταν όταν ένας πελάτης του ζήτησε να μείνει μέσα στο σπίτι του, μέχρι αυτός να πάει να φέρει λεφτά από κάπου αλλού.

Το μεγαλύτερο φιλοδώρημα που πήρε ο Σπύρος ποτέ από πελάτης ήταν 20 ευρώ.

Συμβουλεύει τους συνάδερφούς του να μην τρέχουν στον δρόμο. «Καλύτερα να αργήσεις να παραδώσεις το φαγητό και να είσαι ασφαλής, παρά να τρέχεις και να θέτεις σε κίνδυνο τη ζωή σου».


*Το αμέσως επόμενο άρθρο θα αφορά την καθημερινότητα των ξένων ντελιβεράδων...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ