Ο Μάιλο Γιαννόπουλος χτύπησε ξανά και «έφαγε» άκυρο από την Αυστραλία

Τα σχόλιά του για τη σφαγή στη Νέα Ζηλανδία του στέρησαν την αυστραλιανή βίζα, γιατί στο εξωτερικό οι δημόσιες τοποθετήσεις τέτοιου τύπου, έχουν την τύχη που τους αξίζει.

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος χτύπησε ξανά και «έφαγε» άκυρο από την Αυστραλία

Τα σχόλιά του για τη σφαγή στη Νέα Ζηλανδία του στέρησαν την αυστραλιανή βίζα, γιατί στο εξωτερικό οι δημόσιες τοποθετήσεις τέτοιου τύπου, έχουν την τύχη που τους αξίζει.

Γιατί το να εκφράζεις ρητορικής μίσους εναντίον μίας φυλής ή μίας κοινωνικής ομάδας, δεν θεωρείται ελευθερία έκφρασης, ούτε δημοκρατικό δικαίωμα.

Εξ ου και η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να ανακαλέσει την βίζα του ακροδεξιού Μάιλο Γιαννόπουλος, η οποία είχε εγκριθεί εδώ και μερικές ημέρες, μετά από σχόλια του για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία.

Ο υπουργός, Ντέιβιντ Κόλμαν, δήλωσε σήμερα πως τα σχόλια του Μάιλο Γιαννόπουλος, αμέσως μετά το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, ήταν «άθλια και υποθάλπουν το μίσος και τον διχασμό» και πως δεν θα του επιτραπεί η είσοδός στην χώρα.

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος απέδωσε την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία στην «καθιέρωση του παραχαϊδεμένου εξτρεμιστικού αριστερισμού και της βάρβαρης ξένης κουλτούρας».

Παράλληλα υποστήριξε την Κάντις Όουενς για την οποία, ο δράστης των επιθέσεων στη Νέα Ζηλανδία, είχε γράψει στο μανιφέστο του ότι ήταν ο άνθρωπος «που τον επηρέασε περισσότερο από τον καθένα».

«Οι άνθρωποι δεν ριζοσπαστικοποιούνται από την δική τους πολιτική ομάδα. Ωθούνται στην ακροδεξιά από την αριστερά, όχι από άλλους στην δεξιά», έγραψε ο Γιαννόπουλος.

Ο Κόλμαν είπε πως η επίθεση ήταν «μια πράξη του απόλυτου κακού», προσθέτοντας πως η Αυστραλία συμπαραστέκεται στη Νέα Ζηλανδία και σε όλες τις μουσουλμανικές κοινότητες στον κόσμο καταδικάζοντας αυτή την απάνθρωπη πράξη.

Παράλληλα και ο εκπρόσωπος των Εργατικών για την Ιθαγένεια και την Πολυπολιτισμικότητα, Τόνι Μπέρκ, κάλεσε τον Κόλμαν να αντιμετωπίσει τον εξτρεμισμό της ακροδεξιάς ακριβώς όπως θα αντιμετώπιζε κάθε μορφή εξτρεμισμού και να ανακαλέσει την βίζα του Μάιλο Γιαννόπουλος.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, χαρακτήρισε το συμβάν της Παρασκευής ως μία «βίαιη, εξτρεμιστική, ακροδεξιά τρομοκρατική επίθεση», ενώ παράλληλα καταδίκασε τις δηλώσεις του γερουσιαστή από το Κουίνσλαντ Φρέιζερ Άνινγκ λέγοντας πως «να κατηγορείς τη μετανάστευση για τις δολοφονικές επιθέσεις ενός βίαιου ακροδεξιού εξτρεμιστή είναι αηδιαστικό».

«Οι απόψεις αυτές δεν έχουν θέση στην Αυστραλία, πόσο μάλλον στο κοινοβούλιό της», είπε ο Μόρισον.

Με πληροφορίες από Guardian/Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ