Έρχεται Κύπρο η ελληνική μπάντα που πέτυχε πραγματική διεθνή καριέρα

Η black metal μπάντα από την Ελλάδα, που μπορεί να περηφανεύεται ότι πέτυχε πραγματική διεθνή καριέρα, μόλις κυκλοφόρησε τον 13 δίσκο της και έρχεται μάλιστα τον παρουσιάσει στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image

Αν προσπαθήσουμε να σκεφτούμε ποιοι Έλληνες μουσικοί έχουν καταφέρει να ταξιδέψουν τη μουσική τους ανά την υφήλιο, σίγουρα στη λίστα αυτή, δίπλα από τα ονόματα των Ντέμη Ρούσου (Aphrodite’s Child), Βαγγέλη Παπαθανασίου, Νανάς Μούσχουρη και Βίκυ Λέανδρος, υπάρχει και το όνομα των Rotting Christ.

Οι αριθμοί, εξάλλου, είναι εκεί, ως ένα αδιάψευστο στοιχείο ότι η μπάντα των αδερφών Σάκη και Θέμη Τόλη, οι οποίοι μεγάλωσαν στην Αθήνα των 70s και 80s, κατάφεραν να δημιουργήσουν τον ήχο που θα αναγνωριζόταν στη συνέχεια ως ελληνικό black metal. 31 χρόνια πορείας (μέχρι σήμερα), 13 δίσκοι (εκ των οποίων ο τελευταίος μόλις κυκλοφόρησε) και ένας τετραψήφιος αριθμός εμφανίσεων εκτός συνόρων Ελλάδας (πάνω από 1500 συναυλίες στο εξωτερικό), είναι μόνο μερικά από τα νούμερα που καταμαρτυρούν ότι οι Rotting Christ υπηρετούν με όλο τους το είναι το είδος μουσικής που τους έκανε διάσημους ανά τον κόσμο ανάμεσα στη σκληροπυρηνική metal κοινότητα. Υπηρετούν αδιάληπτα το black metal, έστω κι αν ως οι ίδιοι έχουν ως μότο τους τη φράση Non Serviam που σημαίνει «Δεν υπηρετώ»… Μια φράση, μάλιστα, που εκτός από τον δίσκο που κυκλοφόρησαν το 1994, αποτελεί και τον τίτλο της βιογραφίας τους που επίσης κυκλοφορεί στα ελληνικά αυτές τις μέρες.


31 χρόνια πορείας, 13 δίσκοι και περισσότερες από 1500 συναυλίες εκτός συνόρων Ελλάδας.




Το ‘Heretics’, ο 13ος δίσκος

Με αυτό τον δίσκο στην ουσία ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο, αφού μπαίνουν αισίως στην 4η δεκαετία της δισκογραφίας τους. Για όσους τους ξέρουν καλά, ξέρουν ότι δεν θα ακούσουν κάτι διαφορετικό από αυτά που γνωρίζουν ήδη. «Ναι μεν προσπαθούμε να εξελιχτούμε στη σύνθεση, μουσικά, όμως, δεν μπορούμε να παίξουμε κάτι άλλο. Εξελισσόμαστε στιχουργικά και σε έμπνευση», είχε δηλώσει πρόσφατα σε μια συνέντευξή του ο Σάκης Τόλης, κάνοντας μάλιστα και μνεία στις λογοτεχνικές αναφορές (Edgar Allan Poe, Καζαντζάκη κ.α.) που εμπεριέχει ο δίσκος. «Μετά από πολλά χρόνια φτάσαμε να κατασταλάξουμε στον ήχο μας. Δεν θα ανακαλύψουμε κάτι καινούργιο σε αυτόν τον δίσκο αλλά θα ικανοποιήσει όποιον ακούει τη μπάντα. Έχουμε ρισκάρει πολύ μουσικά, δεν μπορούμε να το κάνουμε άλλο αυτό. Αυτό που μπορούμε να παρουσιάζουμε είναι ειλικρινείς και ποιοτικούς δίσκους, φτιαγμένους από την εμπειρία μας», συμπληρώνει.

Rotting Christ.jpg


Στο peak της καριέρας τους

Οι Rotting Christ, παρά τα τόσα χρόνια πορείας τους στη δισκογραφία, δεν είναι άλλη μια μπάντα που έχει να επιδείξει μια «χρυσή» περίοδο, αλλά κυρίως μια συνεχή εξέλιξη. Οι ίδιοι, πάντως, θυμούνται έντονα την πρώτη περίοδο, αφού όντως δημιούργησαν μια ολόκληρη σκηνή μαζί με κάποιες άλλες μπάντες, ενώ μιλάνε και για τα τελευταία δέκα χρόνια τους. Λογικό, αν σκεφτούμε ότι βρίσκονται στο peak της καριέρας τους από θέμα δημοτικότητας, που είναι απότοκο της πολλής δουλειάς!


INFO

Κυριακή 31 Μαρτίου, Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 20.00, €20, €25 & €30. Πληρ. 97612029.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ