«Έχω κουραστεί να πληρώνω €500 και €600 σε εισιτήρια για να ταξιδέψω στην Ευρώπη»

Η Έλενα Μιχαήλ τα τελευταία 14 χρόνια δουλεύει στο κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας και όσοι τη γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά πως πρόκειται για έναν ντόμπρο άνθρωπο που λατρεύει την ενασχόληση με τον τουρισμό, ποντάροντας επιπλέον στον πολιτισμό ως κομμάτι της δουλειάς της.

«Έχω κουραστεί να πληρώνω €500 και €600 σε εισιτήρια για να ταξιδέψω στην Ευρώπη»

Η Έλενα Μιχαήλ τα τελευταία 14 χρόνια δουλεύει στο κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας και όσοι τη γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά πως πρόκειται για έναν ντόμπρο άνθρωπο που λατρεύει την ενασχόληση με τον τουρισμό, ποντάροντας επιπλέον στον πολιτισμό ως κομμάτι της δουλειάς της.

Article featured image
Article featured image

Με αφορμή το κλείσιμο της αεροπορικής εταιρίας Germania, και βρισκόμενη αυτές τις μέρες στη Γερμανία, η Sales Manager στα Thanos Hotels μοιράζεται τους προβληματισμούς της μέσω μια ανάρτησης στο facebook.

«Βασικά, αυτό που ακούω συνέχεια είναι ‘we love Cyprus, we want to come but there are no flights. And if there are we need to change two airports. Why;», προσθέτει η Έλενα, μεταφέροντάς μας τον παλμό από τη Γερμανία, όπου το κλείσιμο της Germania κάνει τους ντόπιους να της λένε μόνο αυτό και τίποτε άλλο τις τελευταίες ημέρες.



Πιο κάτω αυτούσια η ανάρτησή της:

Έχω λάβει με email σήμερα τις πτήσεις από εξωτερικό προς Κύπρο για τη νέα καλοκαιρινή περίοδο!

Με το κλείσιμο της Germania έχουν χαθεί εβδομαδιαίες πτήσεις για την Κύπρο από πόλεις της Γερμανίας, οι οποίες δυστυχώς δεν θα αντικατασταθούν (πέρσι είχαμε περίπου 60000 επισκέπτες μέσω της Germania)! Αντί να αντιδράσουμε δυναμικά, όπως έχει κάνει η Τουρκία (γιατί μπορεί να λέμε κακίες για αυτούς αλλά οι Τούρκοι είναι έξυπνοι -έτρεξαν και έλαβαν μέτρα την επόμενη κιόλας ημέρα με το κλείσιμο της Air Germania, για να κρατήσουν τις πτήσεις τους), απλά το δεχτήκαμε σιωπηλά, όπως δεχτήκαμε και το κλείσιμο ακόμα μιας αερογραμμής για την Κύπρο!

Είμαι 14 χρόνια σε αυτό το επάγγελμα και από τότε που θυμάμαι το μόνιμο πρόβλημα είναι οι πτήσεις! Μα πως είναι δυνατόν; Είμαστε ένα νησί της Μεσογείου, που το μεγαλύτερο ποσοστό της οικονομίας μας εξαρτάται από τον Τουρισμό... και εμείς έχουμε προβλήματα με τις πτήσεις! Κουφό αλλά αυτή είναι και η κουφή πραγματικότητα! Και δεν αναφέρομαι μόνο στις πτήσεις της Germania!

Έχω κουραστεί να ακούω «we love Cyprus but no flights»!

Έχω κουραστεί να πληρώνω €500 και €600 σε εισιτήρια για να ταξιδέψω στην Ευρώπη! Εδώ, μέχρι και για Αθήνα τα εισιτήρια ξεκινάνε πλέον από €250!

Έχω κουραστεί να μη λαμβάνονται άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα και με έχει κουράσει απίστευτα το βόλεμα σε αυτό το νησί!

Τα τελευταία χρόνια φανήκαμε τυχεροί όσον αφορά το τουριστικό ρεύμα προς το νησί μας, γιατί είχαν βγεί «έξω από το παιχνίδι» σοβαροί ανταγωνιστικοί προορισμοί, οι οποίοι επανήλθαν δυνατότεροι... και με αρκετές πτήσεις! Και οι προκλήσεις φέτος είναι αρκετές λαμβάνοντας υπόψη τι επικρατεί γενικότερα!

Η Κύπρος είναι ένας πανέμορφος προορισμός για όλες τις εποχές και έχει απίστευτα πράγματα να προσφέρει σε κάθε είδους επισκέπτη ώστε να ζήσει μοναδικές εμπειρίες... αλλά δυστυχώς: κανένας δεν θα κάνει τον γύρο της Ευρώπης, φτάνοντας βάρβαρες ώρες, για να κάνει διακοπές στη Κύπρο... υπάρχουν και άλλοι προορισμοί με απευθείας πτήσεις σε λογικές ώρες/τιμές!

Μπορεί το κλείσιμο της Germania να μη μας έχει επηρεάσει άμεσα... αλλά σίγουρα στο προσεχές μέλλον οι συνέπειες θα είναι αισθητές! Και το θέμα δεν είναι να ψάξουμε νέες αγορές όπου υπάρχουν πτήσεις γιατί αυτό είναι μια γελοία λύση... Και λυπάμαι γιατί απλώς θα δεχτούμε να «χάσουμε» ακόμα μια αγορά, όπως χάσαμε και τόσες άλλες (Γαλλία, Βέλγιο κτλ), αθόρυβα και «ωραία»! Λυπάμαι που άτομα τα οποία έχουμε εμπιστευτεί σε όλες αυτές τις ψηλές θέσεις, μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει ποτέ, μα ποτέ, καμία άμεση, αποτελεσματική και ουσιώδη απόφαση!

Προσωπικά, δεν δέχομαι το κλείσιμο καμιάς αερογραμμής προς και από την Κύπρο, όπως και δεν δέχομαι πλέον αυτή την άθλια προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό, με το «αγαπημένο κίτρινο - πορτοκαλί σλόγκαν love Cyprus»... Πραγματικά λυπάμαι γιατί θα πάει μια ολόκληρη χρονιά χαμένη, όπου ώσπου να πάρουμε είδηση τι πραγματικά γίνεται... Το πουλλίν επέτασε για άλλους προορισμούς! Όπως επέτασε και για άλλα τόσα πράγματα!

#η#φωτογραφία#ειναι#για#να#θυμιζει#οτι#ειμαστε#ενα#νησι#που#γυρω#γυρω#υπαρχει#μονο#θαλασσα

cyπρους.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ