Όταν έφυγαν 600 κιλά χασίσι από τον Ύψωνα για Southampton

Το βαπόρι από τον Ύψωνα που πιάστηκε στο Southampton.

Όταν έφυγαν 600 κιλά χασίσι από τον Ύψωνα για Southampton

Το βαπόρι από τον Ύψωνα που πιάστηκε στο Southampton.

Article featured image
Article featured image

Με αφορμή διάφορες πρόσφατες ιστορίες, θυμηθήκαμε μία παλαιότερη, παρόμοια, ιστορία που είχε γίνει 33 χρόνια πριν και ξεκίνησε από τη Λεμεσό.

Τότε, βέβαια, το 1986 οι πολύ μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (600 κιλά) δεν βρέθηκαν στην Κύπρο, αλλά στο Southampton της Αγγλίας, με χώρα προέλευσης, ωστόσο, την Κύπρο.

Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ του «Περιοδικού», η αστυνομία Κύπρου τότε, τηρούσε σιγή ιχθύος για το ζήτημα, καθώς η επιτυχής εξάρθρωση της σπείρας στην Αγγλία, σήμαινε ταυτόχρονα και μία μεγάλη αποτυχία των Κυπριακών Αρχών, αφού τα 600 κιλά χασίς, έφτασαν στην Κύπρο, συσκευάστηκαν σε κιβώτια πορτοκαλιών σε συσκευαστήριο στην περιοχή Ύψωνα και ακολούθως φορτώθηκαν σε εμπορικό πλοίο και εξήχθησαν στην Αγγλία, χωρίς κανείς να καταλάβει τίποτε, μέχρι την άφιξη τους στο Southampton.

Μάλιστα, για την υπόθεση, είχαν συλληφθεί από την Scotland Yard για ανακρίσεις, ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τουρκοκύπριος, ενώ η βρετανική Αστυνομία είχε στείλει και ειδικό κλιμάκιο στην Κύπρο για να συλλέξει πληροφορίες για την υπόθεση.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του «Περιοδικού» ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ