Κάποιοι έστησαν σκηνικό σφαγής ζώων στη Λήδρας [και στα ηχεία έπαιζαν κραυγές]

«Σεβαστή η διαφορετική άποψη, όχι όμως όταν προκαλεί φόβο και τρομοκρατεί μικρά παιδιά».

Article featured image
Article featured image

Ένα παγκόσμιο κίνημα, το οποίο σε όλες τις χώρες που δρα κινείται με τον ίδιο ακραίο τρόπο, θέλοντας να προκαλέσει και να αφυπνίσει συνειδήσεις ενάντια στην κακοποίηση και τον βασανισμό ζώων.

Και αν αυτές οι ακραίες εκφράσεις με αιματοβαμμένα σκηνικά σφαγής σε πολυσύχναστους δρόμους, θεωρούνται δικαίωμα έκφρασης και ελευθερία λόγου, πού βρίσκεται το δικαίωμα αυτού που περπατά αμέριμνος και ξαφνικά υποχρεούται να έρθει αντιμέτωπος με τέτοιου είδους «άγρια» σκηνικά, τα οποία εκτός από εικόνα συνοδεύονται και με αποκρουστικές κραυγές ζώων την ώρα της σφαγής;

Ένα τέτοιο σκηνικό στήθηκε χθες Κυριακή (24/3) στον πεζόδρομο της Λήδρας, με την αντίστοιχη ομάδα που εδρεύει στην Κύπρο να έχει τοποθετήσει κάποιον με κεφάλι γουρουνιού ξαπλωμένο στο πάτωμα και γύρω του αίματα, ενώ την ίδια ώρα από τα ηχεία έπαιζαν κραυγές ζώων.

Ο Νίκος Σπινθουράκης, επιχειρηματίας στην περιοχή, ανέβασε την εν λόγω φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και η CITY του ζήτησε να μας σχολιάσει το πώς νιώθει γι’ αυτές τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

55726285_849169295433321_7811292918571859968_n.jpg

«Σεβαστό να είναι κάποιος vegan και να υποστηρίζει με σθένος την αντίθεσή του στην κακοποίηση των ζώων -σε αυτό είμαι μαζί τους -όμως το να γίνεσαι προκλητικός και καρικατούρα σε δημόσιους χώρους που κυκλοφορούν παιδιά, είναι τραγικό και προκλητικό. Σαφώς ο καθένας από εμάς μπορεί και έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται για ό,τι τον ενοχλεί, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το να παραβιάζουμε τα δικαιώματα των άλλων, είναι το ίδιο με αυτό για το οποίο διαμαρτυρόμαστε.

Η εικόνα μιλά από μόνη της. Παιδάκια κλαίγανε μη μπορώντας να κατανοήσουν τι είναι αυτό που έβλεπαν και για πιο σκοπό γίνεται. Ούτε εγώ υποστηρίζω τον βασανισμό και την κακοποίηση των ζώων, αλλά αυτή η εικόνα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους της Λευκωσίας με ξένισε. Πρέπει όλοι να σεβόμαστε τις επιλογές όλων, και να μην προσπαθούμε να επιβάλουμε τις δικές μας απόψεις σε όλους ετσιθελικά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ